Pasivélemény - Kinek a karjaiba hajt a véred?

szex Nagy Zsolt vélemény vércsoport genetika szerelem szakértő vérmérséklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint korábbi, a Life.hu vércsoportszexről szóló cikkéből megtudhattad, az azonos csoporthoz tartozó embereknek kapásból hasonló a vérmérsékletük. Mivel ez alapjaiban határozza meg a személyiségjegyeket, könnyű belátni, hogy vannak, akik különösen passzolnak egymáshoz, és olyanok is, akik egyszerűen semmit sem tudnak kezdeni a másikkal az ágyban. De vajon mit gondolnak erről a férfiak?

Ádám, egyetemista (23)

"22 évesen adtam először vért, ekkor tudtam meg, hogy milyen a vércsoportom. A csajozásnál sokkal jobban érdekelt akkor, hogy elcseréltek-e a kórházban, így először a nővéremhez fordultam ezzel az információval. Hogy van-e valami köze a szexhez, azt nem tudom, de meglepődnék, ha ez a téma mostantól már az ismerkedés szakaszában felmerülne."

Kíváncsiak voltunk egy szakember véleményére is, így a Life.hu genetikus szakértőjéhez, dr. Nagy Zsolt biológushoz, a multidiszciplináris orvostudomány doktorához fordultunk.

Thinkstock
Thinkstock

Nagy Zsolt, genetikus:

"A tudomány jelen állása szerint az egyes vércsoportok körében - statisztikailag is bizonyíthatóan - nagyobb arányban fordul elő egy-egy tulajdonság. De ez a tulajdonság csak populációs adat, minden egyes emberre (egy vércsoporttípuson belül) nem jellemző.

A vérmérsékletet több genetikai és környezeti tényező is befolyásolja, ezért kizárólag a vércsoport-típussal nem magyarázható."

Ha mindezek ellenére mégis hiszel abban, számít a vércsoport, korábbi cikkünk alapján így viszonyulnak egymáshoz a csoportok:

A vércsoporthoz illik: A és AB igen, B és 0 nem
B vércsoporthoz illik: B és 0 igen, A és AB nem
AB vércsoporthoz illik: A, AB és 0 igen, B nem
0 vércsoporthoz illik: B, AB és 0 jó, A nem

Fotó: Julian Laidig
Fotó: Julian Laidig


Kövesd a Szexpázsit blogot a Facebookon is!


Mert igenis minden nap megérdemelsz egy szexi pasit, valamint egy jó történetet.
Kövesd a Szexpázsit oldalt a Facebookon és hagyd, hogy naponta elcsábítson!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A SZEXPÁZSIT OLDAL!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.