Álomélet-tippek a boldogsághoz: így légy vidám minden nap!

Forrás: Thinkstock -
boldogság önbizalomhiány öröm vidámság szeretet önbizalom jókedv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy mindenkinek, így a Life.hu szerkesztőségének a mindennapjait is átfűti az örök boldogségkeresés. Készítettünk már tündéri fotógalériát vidám állatokból, megünnepeltük a boldogság világnapját, értekeztünk a boldog házasság titkáról, rájöttünk arra, hogy a boldogság hizlal, majd pedig sztárszerzőnket, Müller Pétert is kifaggattuk a témáról.

Azt már korábbi cikkünkből tudjuk, hogy a gyümölcsfogyasztás, egy szokatlan alkotási folyamat, valamiféle sporttevékenység, egy kiadós masszás és egy kellemes szexuális élmény viszonylag gyorsan visszalendíthetnek minket a mámor állapotába. Ezek a csodaszerek szinte azonnal hatnak, viszont nem sok időre töltik fel a készleteinket.

Ahhoz, hogy hosszabb távon is felhőtlenül érezhessük magunkat, drasztikusabb lépések, nagyobb volumenű döntések, komolyabb elhatározások szükségesek. Szóval menjünk most át egy kicsit Coelhóba és nézzük a Life.hu fájdalommentes boldogságtippjeit!

Forrás: Thinkstock

Ne stresszeld magad 100 happy daysszel, se más mesterséges boldogítóval, ugyanis ha csak azért erőszakolsz magadra mosolyt egy szelfi erejéig, hogy az ismerőseid lájkolhassák a Facebookon, milyen vidám is vagy, akkor már régen rosszul csinálsz valamit. Ne azért tégy a változásért, hogy mások boldognak lássanak! Azért változtass, hogy te jól érezd magad, hogy te magad kiélhesd és megélhesd a legszebb pillanatokat, és azért, hogy hátradőlhess, hogy te valóban mindent megtettél önmagadért.

Olcsó és gyors megoldás máshonnan nézni a dolgokat! Nem kell hozzá semmi, pusztán egy apró szemléletváltás. Ha az elején tudatosan figyelsz rá, előbb-utóbb magától működik majd a folyamat. Ne akkor pattogj magadban, ha elmegy előtted a troli, hanem akkor mondd ki, hogy ez egy szép nap, amikor beállsz a megállóba, a busz pedig éppen megjelenik balról. Mindig figyelmeztesd magad, amikor váratlanul jól sikerül valami, és emlékezz arra, milyen szerencsés vagy. Sajnos, hajlamosak vagyunk csak a rossz dolgok alapján értékelni egy adott napot, hetet, mert csak arra koncentrálunk, hogy mi nem jön össze. Közben pedig rengeteg olyan dolog történik, amelyből valójában jól jövünk ki, csak "a ma nincs jó napom" bélyeg megpecsételi a pillanatot.

Előbb-utóbb észre kell venned, hogy a környezetedből kire nincsen szükséged. Van egy barátnőd, akivel megbeszéltek valamit, majd mire te odaérsz, ő megírja, hogy inkább kihátrál belőle? Vagy egy pasi, aki azután akar csak látni, ha már dolgozott, edzett, aludt és nem éhes? És akkor talán hajlandó rád időt szánni? Felejtsd el őket! Ne akard olyanokkal tölteni az idődet, akiknek soha nincsen idejük rád! Felejtősek a pszichopaták és a szociopaták is. Vámpírokkal lógni menő, de energiavámpírokkal már nem annyira.

Forrás: Thinkstock

Figyelj arra, mit és hogyan mondasz! Ne légy túl lehangoló, mert a végén még téged fognak leépíteni a barátaid, amikor azt érzik, az ő jókedvüket is lehúzod. A jószándékú panaszkodás fontos, mert ezzel vezetjük le a felgyülemlett stresszt és gyűjtjük be a szükséges törődésmorzsákat, de nem szabad elhasználnunk a környezetünk összes papír zsebkendőjét.

Amikor irigy vagy, más ember életére koncentrálsz a sajátod helyett. Elfelejted azokat a dolgokat a saját életedben, amit más tőled irigyelne, és aminek normális esetben te is minden nap örülni tudsz, csak most éppen perifériába kerül. Negatív hozzáállásoddal és viselkedéseddel esélytelen, hogy bevonzd azt a csodát, amire irigykedsz, ráadásul a jókedvednek és az önértékelésednek sem tesz jót!

A gyermektelen párok boldogabbak, mint akik már szülővé váltakhttp://www.life.hu/intim/20140510-a-gyermektelen-hazassagokban-es-kapcsolatokban-boldogabbak-a-felnottek.htmlA gyermekvállalást évszázadokon át a boldogság forrásának és az élet értelmének tartottuk. Mára azonban nemcsak a gyereket vállalló családok száma csökken rohamosan, de egy olyan kutatás is napvilágot látott, amely szerint a gyermektelenek boldogabbak is, mint azok, akik már legalább egy babát vállaltak. Legalábbis ez derül ki a brit Open University felmérésből - írja a The Guardian.IntimOrigoFérfivélemény: Ami 18 évesen buli volt, de 30 felé kínszenvedéshttp://www.life.hu/intim/20140508-ferfivelemeny-lagziba-jaras-szex-kenyelem-bulizas-ami-18-evesen-buli-volt-de-30-fele.htmlArról már írtunk, mi okoz komoly fejtörést 30 felé egy nőnek. Arra is kíváncsiak voltunk, a pasik hogyan vélekednek erről, ezért hát megkédeztük őket. Különös, hogy igen nagy a hasonlóság a két lista között.Intim--Segítség! Túl lehet dörzsölni a csiklót? (18+)http://www.life.hu/intim/20140528-szexben-es-onkielegites-alatt-a-csiklonak-fajdalmat-lehet-okozni.htmlA női orgazmus titka: a gyönyörhozó gyöngyöcske és a Csikló-enciklopédia: amit illik tudnod róla című cikkeinkben igencsak részletesen ismertettük már legizgalmasabb szervecskénket. Olvasóinkban azonban még mindig maradtak megválaszolatlan kérdések a csiklót illetően. Most Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológus szakértője segített eloszlatni Mária kételyeit.Intim--Szexelhetnek vagy sem a futballisták a focivébén? (18+)http://www.life.hu/intim/20140527-a-foci-vb-n-szexelni-braziliaban-tilos-a-mexikoi-es-a-bosnyak-focistaknak.htmlMinden olimpia, világbajnokság és kontinensviadal előtt felmerül a kérdés, szexeljenek-e, avagy sem a sportolók a megmértettesek alatt. Így nem meglepő, hogy a júnuis 12-én startoló focivébé apropóján is előjött ez a téma. A szex engedélyezése, vagy éppen tiltása úgy tűnik, a világ vezető sportvezetőit is igencsak megosztja.Intim--Így kell taktikáznod a hangszíneddel, hogy meghódítsd a pasit!http://www.life.hu/intim/20140513-igy-kell-taktikaznod-a-hangszineddel-hangsullyal-hanglejtessel-hogy-meghoditsd-a-pasit.htmlRengeteg kutatás foglalkozik a flörtölés és ismerkedés közbeni hangszínváltozással, a nők búgó hangjával és a féfiak magabiztosságot sugárzó, mély tónusaival. A Life.hu-n olvashattunk korábban egy levelet is, ahol egy olvasó osztotta meg velünk, hogy a hangja miatt vonzódik az egyik kollégájához. Most annak jártunk utána, miként használhatjuk fel okosan a hangukat ismerkedéskor.Intim--A hét szexpóza: A nyújtózó kutya (18+)http://www.life.hu/intim/20140430-a-het-szexpoza-a-nyujtozo-kutya-hatulrol-a-szukebb-elvezetert.htmlKorábbi cikkeinkben több irányból is megközelítettük már a kutyapózt. Volt itt már standard kutyus és ötletes oldalkutya is, de legközelebb a nyújtózó kutyához annak térdelős verziója áll. Érdemes tehát ebből kiindulni, és innen továbbfejleszteni ezt az izgalmas pozitúrát.Intim

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.