Ki ne ismerné John Robert Lind történetét, aki 14 éven át dolgozott együtt kolléganőjével, Pat Maahsszal egy Minnesota állambeli barkácsáruházban. Ez persze még nem lenne nagy szám, ha a 34 éves férfi nem ejakulált volna fél éven keresztül a nő kávéjába. De ez történt...

A Huffingtonpost tájékoztatása szerint Maahs fél éven át érezte, hogy a kávéjának furcsa íze van, de nem tulajdonított neki túl nagy jelentőséget. 2014 augusztusában azonban rajtakapta a munkatársát, amint épp készült valamire.

Forrás: Thinkstock

A hírek szerint Lind letolt nadrággal állt a nő asztala előtt, a kávéja mellett pedig megpillantott egy kisebb tócsányi folyadékot. Ekkor állt össze a kép, hogy miért is volt olyan furcsa a megszokott fekete, és hogy valójában ez volt az az aroma, amit korábban mindig érzett. Ez a hír persze úgy terjedt el a világban, hogy a férfi fél éven keresztül élvezett a csészékbe, ennek ellenére miután a nő szexuális zaklatás miatt feljelentést tett, Lind a nyomozás során azt vallotta, hogy mindössze kétszer csempészett spermát munkatársa italába, illetve további négy alkalommal az íróasztalára és egyéb személyes tárgyaira ejakulált.

Géppel őrölt előjáték?
A kávéivás a napi rutin része, sokan és sokféleképpen szeretjük, és az is biztos, hogy igazán csak azt tudjuk szeretni, amiről tudjuk, hogyan szeressük! A Life.hu korábban itt mutatta be a legszexibb kávékat, melyek között különleges szirupokat és finom ízesítőket találhatsz, melyekkel fokozhatod az élményt. Na, nem úgy, ahogy John Robert Lind.

Maahs bírósághoz fordult, ahol azonban Johnt felmentették, mondván a szexuális zaklatás vádja egy, a minnesotai törvényekben lévő joghézag miatt nem állt meg a lábán. Mivel ugyanis nem valósult meg konkrét szexuális érintkezés, ejtették a vádat. Ez még nem jelenti azt, hogy Lind megússza az ügyet, nyilvános pucérkodás és közszeméremsértés vádjában május végén még elítélhetik.

Ismerd fel és óvakodj a stalkerektől!
Kéretlen SMS-ek, hívások, lopakodás, követés, zaklatás, bántalmazás. Nehéz meghúzni a határokat az érdeklődés, a túlzott kíváncsiság, a kötődés és a beteges vonzalom között. És akkor még ott van az esetleges bosszúvágy, az intimitás görcsös keresése és a kontroll fenntartása is. Honnan ismerhetjük fel a stalkereket? Kiderül a Life.hu korábbi cikkéből.

A férfi a per során azt is elmondta, hogy tetteivel mindössze a nő figyelmét igyekezett felhívni magára, mivel már jó ideje szerelmes volt belé. Az ügy kapcsán felmerült bennünk a kérdés, hogy Magyarországon mit tehetnénk hasonló helyzetben, és hogyan érdemes eljárnunk, ha ilyesmi történik velünk, illetve a környezetünkben.

Forrás: Thinkstock

Mit mond a magyar jogrendszer?

Az Origo korábbi cikkéből kiderül, hogy érdemes a bennünket ért zaklatásról minél több egyértelmű bizonyítékot összegyűjteni és ezekkel együtt megtenni a feljelentést, mert a zaklatások számos esetben megelőzik a személyek elleni fizikai támadásokat. Az Alkotmánybíróság egyébként számos határozatában kifejtette, hogy az emberi méltóságból levezethető magánszférához való jog az állam általános védelmi kötelezettségének része.

A magyar jogrendszer 2008 januárja óta védi a zaklatás áldozatait; a zaklatás elkövetője bűncselekményt követ el, ami büntetőeljárást von maga után, és akár szabadságvesztéssel is büntethető. A magyar büntetőjogban a zaklatás fogalma elég összetett, több esetet lefed. Erről bővebben itt tájékozódhatsz.

Zaklatás a magyar jog szerint:
A zaklatás az emberi méltóságot sértő, szexuális vagy egyéb természetű magatartás, amely az érintett személynek az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. törvény 8. §-ában meghatározott tulajdonságával (neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez való tartozása, anyanyelve, fogyatékossága, egészségi állapota, vallási vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, családi állapota, anyasága (terhessége) vagy apasága, nemi identitása, életkora, társadalmi származása, vagyoni helyzete, érdekképviselethez való tartozása, egyéb helyzete) függ össze, és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása.

A Btk. 222. § 1-es pontja szerint az, aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.