6 tévhit a házasságról

Forrás: Thinkstock -
házasság tévhit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha házasságot tervezel, friss házas vagy vagy szeretéd, hogy házasságot tervezhess, biztosan megijedsz egy-két butaságtól, amit a környezetedtől hallasz. Ne tedd! Eláruljuk, mi az a 6 dolog, amiben a legtöbben tévednek. 

1. tévhit: A házasságok fele válással végződik

Ez nagyjából 1970-ben volt így, mikor még több kényszerházasság született. A kétezres években más a helyzet, nagyjából a házasságok 30 százaléka romlik meg, a túlnyomó 70 százalék viszont boldogan él együtt örökre. 2011-ben 1000 házas emberből mindössze 4 vált el, ez azért elég jó statisztika.

2. tévhit: A boldog párok sosem veszekednek

Mikor ezt hallod, elbizonytalanodsz, hogy akkor ti miért veszekedtek? Ne tedd! Ha nem veszekedtek, nem azt jelenti, hogy maximálisan összeilletek, csupán azt, hogy nem érdekelnek titeket annyira a dolgok, hogy vitázzatok rajta. Örülj neki, ha valamin összevesztek, majd kibékültök. Ez csupán annyit jelent, hogy éppen azt tanuljátok, hogyan kell a másik véleményét meghallgatni.

3. tévhit: Azok a házaspárok, akiknek gyereke van, boldogabbak, mint akiknek nincs

Ez úgy, ahogy van, butaság. Ha ti jól érzitek magatokat gyerek nélkül, az teljesen normális. Nem egy baba fogja megoldani, ha valami problémátok van. Ha úgy érzitek, itt a gyerek ideje, csak akkor vállaljátok, hogy szülők lesztek!

Forrás: Thinkstock

4. tévhit: Az esküvő után megszűnik a szexuális élet

Ez csak akkor történik meg, ha nem tesztek azért, hogy időt kerítsetek az intim pillanatokra. Szerencsére több kutatás is kimutatta, hogy a szexuális aktivitás csak nagyobb lesz az esküvő után.

5. tévhit: Ha együtt éltetek esüvő előtt, nagyobb az esély a válásra

Dehogy. Ha együtt laktok, mielőtt összeházasodtok, jobban megismeritek egymás szokásait. Ez nem rosszat, hanem jót tesz a kapcsolatnak.

6. tévhit: Hamar kialszik a tűz, ha túl sokat látjátok egymást

Ezt a mondást valaki olyan találhatta ki, aki sosem volt még igazán szerelmes. Ne félj ettől, ha tényleg szereted a párodat, csak rajtatok múlik, meddig ég az a bizonyos tűz.

Megvan, mikor keresztelik a kis Sarolta hercegnőthttp://www.life.hu/csalad/20150605-megvan-mikor-keresztelik-sarolta-hercegnot.htmlA Kensington-palota bejelentette a nagy napot: július 5-én keresztelik meg Katalin hercegné és Vilmos herceg második gyermekét.CsaládAFPVictoria Beckham: „Egy álmom vált valóra azzal, hogy lányom született"http://www.life.hu/csalad/20150605-victoria-beckham-divattervezonek-egy-alma-valt-valora-azzal-hogy-kislanya-szuletett.htmlA divattervezőnő lepődött meg a legjobban, amikor kiderült: három fiú után végre kislánya születik.Család--De édes! David Beckham focizni tanítja kislányáthttp://www.life.hu/csalad/20150605-david-beckham-focizni-tanitja-kislanyat-harpert.htmlNéhány napja még biciklizni tanította Harpert a sármos exfocista, ma délelőtt pedig focileckéket adott egyetlen kislányának.Család--Tinédzser gyerekek a hitvesi ágyban – Hol kell meghúzni a határt?http://www.life.hu/csalad/20150603-meddig-egeszseges-egyutt-aludni-a-gyerekkel.html"Mégis mi az abnormális abban, ha együtt alszik a gyerek a szülőkkel? Lányom is velünk aludt 7 éves koráig, most már külföldön él, de normális. Fiaim szintén velünk aludtak 8 évig, mert szerettek velünk aludni, az ágy meg nagy, elfértünk. Most 11-13 évesek, külön szobában, de még mindig szeretnek néha hozzánk bújni."CsaládThinkstockAz apa is emberhttp://www.life.hu/csalad/20150603-hadas-kriszta-jegyzete-az-apakrol.htmlTagbaszakadt, hegyomlás nagyságú férfi tipródik a folyosón. Jön-megy. Faltól falig csapódik, aztán gyerekesen himbálva magát álldogál. Néha a szeméhez szorítja az öklét, nagyokat fújtat, égő szemekkel szuggerál egy ajtót. Bent a műtőben épp a feleségéből emelik ki a babáját. Annyira, de annyira szeretne ott lenni! De sajnos nem minden kórházban lehet ott az apa, ha császáros a baba. Aztán egyszer csak kinyílik az ajtó, egy nővér dugja ki rajta a fejét. "Megszületett a kislánya, egészséges! Most már jöhet, apuka" - mondja. "És a feleségem?" - kérdez vissza mélyről jövő, bugyborékoló hangon. CsaládThinkstockAnyjára ütött Demcsák Zsuzsa lányahttp://www.life.hu/csalad/20150604-anyjara-utott-demcsak-zsuzsa-lanya.htmlDemcsák Zsuzsa saját gyerekkoráról és gyermekeiről mesélt Sarka Katának és Váczi Gergőnek.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.