"Holnaptól megváltozom, kérlek, higgy nekem!"

Forrás: Thinkstock -
ígéret hazugság kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazán jó halászlevet a halászcsárdában kapsz, igazán rossz szendvicset pedig az utasellátó lepukkant büféjében. Megpróbálkozhatsz egy hangzatos elnevezésű steakkel a középszerű kisvendéglőben, de nagy valószínűséggel csalódni fogsz. Én legalábbis legtöbbször így jártam. Azt rendeld inkább egy steakhouse-ban.

A magánéletben is így működik, nincsenek nagy csodák

Odafordul a fiú a lányhoz (vagy fordítva), megfogja mindkét kezét, mélyen és könnyesen a szemébe néz, majd azt mondja: „Holnaptól megváltozom, kérlek, higgy nekem!”

És láss csodát, nem változott meg. Éppen ugyanazt a dolgot követte el, vagy éppen ugyanazt nem tette meg. Nem, ez nem lehet, ilyen nincs! – mondhatnánk. Esetleg csak úgy, hogy nem gondolta komolyan az ígéretét, és jól színészkedett.

Forrás: Thinkstock

Pilát Gábor

Szakmám szerint az elmúlt húsz évben közel 13 000 embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Rossz hírem van

Ennél komolyabban még soha nem gondolt, és soha nem mondott semmit. Legszívesebben elvérzett volna az ígéret oltárán. Akkor hogyan történhetett mindez? A válasz túl egyszerűnek tűnik. A pillanatnyi képességei nem tették számára lehetővé, hogy betartsa az ígéretét. Egyszerűen nem tudott volna olyan dolog történni, hogy éljen ezzel a luxussal.

A "Tudom, hogy alkoholista, de én a szerelmemmel kigyógyítom belőle" és a "Nagyon hazug életet él, de mellettem majd megtapasztalja az igazi értékeket" hozzáállással lehet próbálkozni,

hiszen a remény hal meg utoljára, csak ne legyünk nagyon megsértődve, ha nem úgy alakul...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.