Lábfétis, kukkolás, édeshármas, spriccelős orgazmus, gangbang orgiák - a felnőttfilmek világában nincs olyan, ami nincs, de létezik egy olyan műfaj, ami előkelő helyet foglal el a legtöbb férfi vágylistáján. Ha elmúltál 25, de még nem vagy 35, valószínűleg te is abba a nem csekély számú közönségbe tartozol, aki a legtöbbször egy érett negyvenesről fantáziál a szoba sötétjében, amikor magányosnak érzi magát.

Nem is gondolnánk, hogy milyen szinten burjánzik a világon a MILF-imádat. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a jelenleg legnagyobb pornószájton a MILF a harmadik legkeresettebb kifejezés (a tinik és a leszbik után). És hogy ez a korosztály miért kattint előszeretettel az anyucis videókra a percnyi örömök, a kielégülés reményében? A Life.hu most erre a kérdésre kereste a választ.

A Mrs. Robinson szindróma

A MILF (Mother/Mom I'd Like to Fuck) kifejezés azokra a vonzó, 30-as, 40-es, vagy akár 50-es anyukákra utal, akik puszta megjelenésükkel felkeltik a férfiak kíváncsiságát. Egy minden téren tapasztalt nővel ágyba bújni a tiltott gyümölcs megkóstolását jelenti, és rengeteg pasit felizgat a gondolat, hogy olyan valakivel szeretkezzen, aki maximálisan figyel rá, és bevezeti a kéj addig ismeretlen birodalmába.

Forrás: Youtube

Évtizedek óta téma Hollywoodban az érett nő és a fiatal fiú felállás. A Diploma előttben a középkorú Mrs. Robinson csábította el az alig 20 éves Bent (Dustin Hoffman), de magát a MILF kifejezést 16 évvel ezelőtt az Amerika pite című vígjáték hozta divatba. Az örök különc Finch elhíresült mondata, miszerint "Meghúztam az anyádat. Kétszer." (Stifler mamájáról van szó, akit átlagos külvárosi háziasszonynak azért nem nevezhetnénk.) Ezután a szexéhes pasik figyelme a csábos MILF-ek felé fordult, amit a mai tömegmédia és a szárnyaló pornóipar még tovább fokoz.

Kriszta 42, ékszerész:
"A válásom után három évig nem randiztam senkivel, mert a férjem hűtlensége miatt teljesen padlóra kerültem. Idén nyáron megfogadtam, hogy új életet kezdek, és néhány hete a barátnőim unszolására regisztráltam magam egy társkereső oldalon. Bár eleinte nem nagyon hittem abban, hogy itt lehet normális emberekkel ismerkedni, három nap múlva rám írt egy 28 éves srác, és beszélgetni kezdtünk. Mellette szól, hogy nagyon helyes, intelligens, és elképesztően tud udvarolni. Ellene pedig az, hogy pár év múlva úgyis lelép egy fiatalabbal, és ha most nem is, de később biztosan zavarni fog a köztünk lévő korkülönbség."

A MILF-jelenség belülről

Ráindultak a fiatal srácok a virtuális anyukákra, és az olyan híres pornósztárok, mint például az amerikai Lisa Ann büszkén brandingelik magukat MILF-nek. Annak ellenére, hogy még csak 36 éves, Tanya Tate az egyik legnépszerűbb "mami" a felnőttfilmek világában, és rengeteg díjat bezsebelt már ebben a kategóriában.

Arra a kérdésre, hogy vajon minek köszönhető a "megdugom a haverom/csajom anyját" videók töretlen sikere, Tanya azt felelte: csomó filmben és tv-show-ban szerepelnek dögös, érett nők, és a mainstream kultúra a pornóiparba is begyűrűzik. Plusz, rengeteg srác fantáziált tinédzserként idősebb szeretőről, és ez egy olyan erotikus vágy, amiről a legtöbben még beszélni sem mernek. Nemhogy kipróbálni.

Tanya TateForrás: AFP/Ethan Miller
Andor 25, ingatlanreferens:
"Szerintem a MILF-pornó szereplői sokkal valóságosabbnak néznek ki a többi plasztikcsajhoz képest, és az a sok szilikon teljesen elveszi a kedvemet az önkielégítéstől. Én szívesebben bújok össze egy természetes kinézetű nővel, és az sem zavar, ha sokkal idősebb nálam. Hogy miért? Mert ők tudják, mit akarnak, nincsenek gátlásaik a szexben, plusz nem telepednek rá az emberre, és nem nyomogatják egész nap a telefonjukat. Attól megőrülök!"

Miről fantáziálnak a pasik?

A Sex and Psychology nevű blog szerzője, dr. Justin J. Lehmiller szerint a MILF-pornó töretlen népszerűsége egyáltalán nem utal az anyával való szexuális kapcsolat vágyára, és úgy véli, már maga a MILF elnevezés is helytelen. 

Az érett nőkkel kapcsolatos fantáziák valószínűleg jobban kapcsolódnak egy magabiztosabb, tapasztaltabb szeretőhöz, aki a tanár, a mentor szerepét tölti be, és a hálószobában átveszi az irányítást.  

De ha a felhasználók egyszerűen csak idősebb nőket keresnek a szexuális élvezethez és kielégüléshez, miért nem olyan specifikus szavakat írnak be a keresőkbe, mint például a domina? Az elismert szexkutató a különbséget abban látja, hogy 

a férfiak döntő többsége inkább gondoskodó szeretőre, mintsem uralkodó személyiségre vágyik. 

Egy MILF tulajdonképpen mindkét típusnak megfelel, egy ízig-vérig nő, aki szexuálisan magabiztos, kalandvágyó, ismeri a saját testét, a vágyait, így lehetővé teszi a férfiak számára, hogy egyszerre éljék meg a kiszolgáltatottságot és a gyönyör nyújtotta élvezeteket. Valószínűleg vonzó számukra a tiltott gyümölcs misztikuma, hisz sokakat felizgat a gondolat, hogy milyen lehet szeretkezni egy olyan nővel, akivel nem lenne szabad.

Forrás: Thinkstock
Robi 25, banki tanácsadó:
"A pornó és a valóság nem nagyon tér el egymástól. A munkahelyem tele van csinos, harminc feletti anyukákkal (akik elváltak, vagy soha nem mentek férjhez), és több olyan srácot is ismerek, akiről tudom, hogy szívesen lefeküdne valamelyikükkel. Én inkább a saját korosztályommal ismerkedek, mert valahogy nem vonz a dolog, hogy a csajommal meg a hisztis kölykével programoljak egész hétvégén."

Győri Szilvia, a Life.hu szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus szakértője szerint sokan azt gondolják, hogy a szülővé válás az eddigi szexuális élet vagy önmagában a szexuális élet végét jelenti.

"Ez természetesen nem így van. Egy nő 40 és 50 fölött is lehet szexuálisan aktív, ezért ők is ugyanúgy teret kapnak a felnőttfilmekben is, hiszen nekik is van vonzerejük. A másik, amit szeretnék itt hangsúlyozni, hogy nemcsak a fiatalok néznek pornót, hanem az idősebb korosztály is. Ezek a filmek az ő igényeiket ugyanúgy kiszolgálhatják, mint a huszonéves korosztályét.

Az a fajta vonzerő, ami ahhoz kapcsolódik, hogy egy érettebb nő szexuálisan nyitottabb, tapasztaltabb, és egyfajta tanítómesterként működik, napjainkban picit talán kevésbé érvényesül, mint korábban. Manapság a húszas éveikben járók is könnyebben szereznek tapasztalatot, amit tovább tudnak adni a férfiaknak, és magabiztosabbak az ágyban is" - állítja a szakértő.