A jó párkapcsolat lényege az érzelem és a racionalitás egyvelege

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Játszunk el a gondolattal, hogy egy világhírű fociklub tulajdonosai vagyunk, de nekünk ez is kevés. A világ legjobb játékosát akarjuk!

Kiválasztjuk, tárgyalunk, megszerezzük. Sok pénzt adtunk érte, nagyon sokat fizetünk neki havonta, de nálunk focizik. Nem, ez így nem igaz, inkább csak focizgat. Merthogy neki nem célja igazán nyeréshez segíteni a csapatot, az igazi célja a pénzkereset.

Forrás: Thinkstock

Gyanítom, ilyen hozzáállással nem szponzorálnánk sokáig a fickót, pedig ne feledjük, a világ legjobb játékosáról beszélünk. És hogy miért kötnénk útilaput a talpára? Azért, mert nem azt kapjuk, vagy már nem azt kapjuk, mint ami a megállapodásunkban szerepelt.

Az üzlet szintjén ez nagyon egyértelmű.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

Na jó, de, hogy van ez a párkapcsolatban?

Ott néha előfordul, hogy a cserearányok drasztikus és folyamatos felborulása után is még nagyon sokáig a szponzoráltunk marad az illető. Hogy mivel? Érzelemmel, törődéssel, odaadással, gondoskodással, figyelemmel. A magyarázat egyszerű: "mit tehetnék, szeretem".

Forrás: Thinkstock

Eddig nincs is semmi gond, sőt ez a világ egyik legcsodálatosabb érzése. Viszont érdemes lenne itt nem pontot tenni a mondat végére, hanem vesszőt, és még néhány dolognak utánajárni. Ilyenekre gondolok:

  • Őt szeretem vagy azt az érzést, amit szeretetnek hívok?
  • Vagy a múltunkat?
  • Vagy az elképzelt jövőnket?
  • Vagy egy illúziót?

Félreértés ne essék, nem az érzelmek ellen beszélek, sőt. Csupán arról, hogy a test, a szellem és a lélek, az ember elválaszthatatlan lényegi részei, a jó párkapcsolaté pedig az érzelem és a racionalitás egyvelege.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.