Ne a partneredet cseréld le, hanem a nézőpontodat!

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A változatosság nem azt jelenti a kapcsolatban, hogy váltogatod a partnereidet, és csak övön alul ismerkedsz. De természetesen ebben is, mint mindenben, meg lehet találni a kihívást.

Nekem sikerült is egy darabig. Egy jó darabig. Sőt, azon a gyerekes szinten egészen jó voltam a szakkörben. Csak azt nem mondták, hogy a kitűnő minősítés mellé jár egy vonatjegy is, és a következő állomás a kiégés.

Forrás: Thinkstock

15 000 embert kérdeztek meg 48 országból, hogy milyen gyakran váltogatják a partnereiket. A felmérés szerint az ázsiai országokban fordul elő legkevésbé a gyakori párcsere, és az élen messze Európa legvallásosabb országai állnak. A "lennék én hűséges, csak nincs kihez" állításnak, ha közelről nézem, még igazságtartalma is van, viszont egy pici gond is akad vele. Amíg benned nem érik meg az igény a hűségre, addig számodra nincs olyan személy az egész bolygón, akihez egy rövid időn túl hűséges lennél.

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 13 ezer embernek tartottam értékesítési, vezetői, valamint kommunikációs tréningeket, és már a kezdetektől azt figyeltem meg, hogy az alapvető igazságok, összefüggések az élet minden területén használhatók. Nem is lehetne másképp, hiszen a mondás szerint, ami igazság, az mindenhol az, ami pedig nem működik mindenhol, az nem volt igazság.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

A mondás szerint, "amit nem tudsz feljebb emelni, azt legyen erőd lent hagyni..."

Ez nemcsak egy személyre, hanem bármilyen élethelyzetre és még egy működési alapra is igaz. A működési alap az, ahogyan a dolgok szokás szerint mennek. Szükség szerint ezeken is lehet változtatni, és ha kell, ezektől is meg lehet szabadulni.

Persze joggal merül fel a kérdés a döntésnél, hogy a szívemre vagy az eszemre hallgassak? Nos, ez nem egy vagylagosan eldöntendő kérdés. Hallgass a szívedre, de ne dönts az eszed nélkül. Mindig jogodban áll épeszűnek maradni, dönteni és cselekedni. Kortól, nemtől és vallási hovatartozástól teljesen függetlenül.

Egy bölcs filozófus ezt mondta egyszer:

Ha elbizonytalanodsz magadban, és megkérdőjelezed azt, hogy képes vagy rá, akkor csak keress egy tükröt. Elég egy kis törött darab is, csak merj belenézni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.