"Józsi 10 éve félrekefél" - Nem az a hülye, aki üti...

Forrás: Thinkstock -
házasság megcsalás kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Józsi erősen italozó életmódot folytat, verbálisan sűrűn bántalmazza a feleségét, és tíz éve szinte folyamatosan csalja. Etikai állapota nagyjából a béka segge alatt van kettővel...

Mari, a felesége soha nem tett ilyet. Ő tisztességesen él, nem piál, de még csak flörtökbe sem bocsájtkozott soha. Az ő etikai szintje vajon hol van egy elképzelt skálán? Természetesen magasan, mondhatnánk, hisz nála becsületesebb teremtést még nem hordott a föld a hátán.

Forrás: Thinkstock

Ez így is lenne, ha Marit a szövegkörnyezetből kiragadnánk.

De minthogy ő is szerves része a valóságnak, ezért az ítélet: Ugyazaz az etikai szintje, mint a férjének. Ott ülnek karon fogva egymást a fűben, közel a béka fenekéhez. De miért?

Pilát Gábor

Az elmúlt húsz évben közel 15 ezer embernek tartottam tréningeket és konzultációkat. Túl sok olyan párkapcsolatot láttam, amiről ugyan nem jelenthetjük ki, hogy vergődnek, vagy a szakadék szélén billegnek, de azt igen, hogy messze nem tudták kihozni belőle a maximumot, és tartósan megélni azokat az érzéseket, amelyek lehetőség szintjén benne voltak. És miért? "Csupán" a szerelmen kívül eső összefüggések ismeretének hiánya miatt.

A "Tabuk nélkül a párkapcsolatról" közösséget azzal a céllal hoztam létre, hogy a tapasztalataim alapján támogatást, segítséget nyújtsak azoknak a pároknak és párjukat kereső embereknek, akik minőségi élet megélésére törekszenek, legyen az párkapcsolat, munka, gyereknevelés, vagy önmagunk megtalálása a világban.

www.pilatgabor.hu,
Facebook/Tabuk nélkül a párkapcsolatról

A válasz talán túl egyszerűnek és fájdalmasnak tűnik. Mióta tud Mari Józsi gaztetteiről? Nyolc éve. Pont azóta adja a kimondott, vagy hallgatólagos beleegyezését a dologhoz, ezzel megnyerve magának az állapotot is.

Az életben bármely helyzetet, szituációt és etikai állapotot nem kezelsz, ami hatással van a te életekre, az a fejedre hull, akár tetszik, akár nem. A mondás szerint sem az a hülye, aki üti, hanem az, aki állja.

Ezért ne legyél elnéző az etikátlansággal szemben, mert nem az a tisztességes ember, aki csendben tűri, hogy belerúgnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.