Egy nemrég készült felmérés szerint a nők közel egyharmada él át orgazmust, miközben alszik.

Az köztudott tény, hogy a pubertáskorba lépett fiúk egészen 30 éves korukig rendszeresen ébrednek „nedves" takaróval. Egy új tanulmány szerint azonban nem csupán a kamaszfiúkat érinti az alvás közbeni orgazmus átélése.

Forrás: giphy.com

Amerikai kutatók 11 ezer ember bevonásával készítették el felmérésüket, amely szerint a nők 37%-a 45 éves koráig minimum egyszer elélvez egy-egy szexisebb álom közben, míg a férfiak 83%-a mondhatja el magáról ugyanezt – derül ki a Broadly-n megjelent tanulmányból. A szexuális töltetű álmok terén már kevesebb az eltérés a két nem között: a nőknek nagyjából 70%-a tapasztalja meg az ilyen jellegű álmokat, míg a férfiak 100%-a mondhatja el ugyanezt magáról. Jó okunk van azt hinni, hogy az alvás közben átélt orgazmust nem a nemi szervek stimulálása miatt jön létre, hanem az agyban keletkezik – olvasható a The Orgasm Answer Guide-ban.

Elképesztő! Ilyen orgazmusok is léteznek
Mindegy, hogy férfival, konditermi géppel, bicikliülésen vagy análisan éri el az embert, az orgazmus jó. Ráadásul annyi fajtája létezik, hogy erről már illik egy felsorolást csinálni - hiánypótló cikkünkért kattints ide!