Joakim dán királyi herceg feleségének saját bevallása szerint nagyszerű élete volt már azelőtt is, hogy találkozott volna mostani férjével, éppen ezért eleinte vonakodott attól, hogy egy herceghez menjen hozzá.

Nem minden kislány ábrándozik arról, hogy ha egyszer felnő, eljön érte a herceg, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Mária dán királyi hercegnő egészen biztosan nem: Joakim herceg felesége, aki 2008-ban ment hozzá II. Margit dán királynő második fiához, saját bevallása szerint sokat hezitált azon, hogy hozzámenjen-e egy királyi sarjhoz. 

Forrás: Wikipedia

Nagyszerűen éreztem magam a saját életemben - nem volt szükségem arra, hogy megmentsen valami dán herceg - fogalmazott Mária hercegnő a People magazinnak adott interjújában. A gazdag párizsi családba született Máriát, aki immár két gyermek boldog édesanyja, a hirtelen rá irányuló figyelem zavarta a leginkább. Nem voltam felkészülve a negatív hangvételű cikkekre. Volt néhány hülye írás, és elgondolkodtam, valóban megéri-e.Úgy tűnt, megérte: Joakim 2007-ben kérte meg Mária kezét, egy évvel később összeházasodtak, és együtt nevelik gyermekeiket, Henrik herceget és Athéna hercegnőt.