Lehet, hogy te is melegnek születtél? A DNS-ed elárulja

Forrás: Thinkstock -
meleg kutatás gének DNS homoszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudósok szerint 70 százalékos pontossággal működik az a DNS-teszt, amely elárulja, hogy homoszexuális-e az alany. Állítólag már a méhben kiszűrhető, ki fog később saját neméhez vonzódni.

A szakemberek már hosszú ideje tudják, hogy biológiai alapja van a szexualitásunknak, így talán nem is túl meglepő, hogy bizonyos gének elárulják, mi a helyzet. Brit tudósok szerint léteznek olyan DNS-hez kapcsolódó molekulasémák, amelyek megmutatják, homoszexuális-e az alany, egyelőre azonban még csak felnőtteken tesztelték a módszert, így nem tudni, működne-e gyerekek esetében is.

Forrás: Thinkstock

A tudósok csaknem 500 ikerpárt kérdeztek arról, hogy férfiakhoz vagy nőkhöz vonzódnak-e, továbbá hány szexuális partnerük volt eddig. Ezután arról faggatták őket, hogy mennyire illeszkedtek gyerekként a nemük szerint elvárt szerepekhez, illetve fiúkkal vagy lányokkal játszottak-e szívesebben.

Az egypetéjű és kétpetéjű ikrek válaszait összevetve Dr. Tuck Ngun, a Los Angeles-i University of California munkatársa a következőket mondta: "Legjobb tudásunk szerint úgy néz ki, hogy molekuláris markerektől függ a szexuális orientáció, ezért van az, hogy az egypetéjű ikrek szinte mindig egyforma szexuális orientációval rendelkeznek."

A King's College London munkatársai azt is megállapították, hogy a fiús lányoknak – függetlenül attól, hogy hetero- vagy homoszexuálisak-e – felnőttként több szexuális partnerük lesz, így ez a fiús gén sosem hal ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.