Azt hiszed, szexet akar a nő? - Hatalmasat koppanhatsz

Forrás: Thinkstock -
szex vonzódás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt már korábbi kutatások is bizonyították, hogy a férfiak hajlamosak arra, hogy rosszul mérjék fel egy nő szándékait, és ösztönösen azt feltételezzék, hogy a nő vonzódik hozzájuk, szexet akar. Az azonban új információ, hogy a férfi kötődési stílusa határozza meg azt, hogy miként méri fel a nő érdeklődését – derül ki a New York-i Union College friss kutatásából.

A szakemberek közel 500 férfit kértek arra, hogy képzeljenek el egy olyan szituációt, hogy egy éjszakai szórakozóhelyen vannak, ahol találkoznak egy vonzó nővel, aki felkelti a figyelmüket. A nő észreveszi, hogy bámulják, és a férfira mosolyog.

Forrás: Thinkstock

A résztevevőket arra kérték, hogy mérjék fel az érdeklődés mértékét, amit a nő szemében látnak: a skála elején az "egyáltalán nem érdeklődnek" állt, a végén pedig a "nagyon érdeklődnek". Ezután az volt a feladat, hogy saját hozzáállásukat is értékeljék: itt a kötödéssel járó szorongást és a kötődés elkerülését vizsgálták a szakemberek.

Kiderült, hogy azok a férfiak, akik erősen szorongtak a kötődéstől, jobban vágytak a pozitív visszajelzésre, és tartottak a visszautasításról. Azok, akik viszont a kötődés elkerülésének problémájával küzdöttek, rettegtek az intimitástól és nem igazán bíztak másokban.

"Fény derült arra, hogy minél inkább szorong a kötődéstől egy férfi, annál inkább hajlamos feltételezni, hogy egy nő szexuálisan érdeklődik iránta. ilyenkor saját belső vágyaikat vetítik ki a nőre, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. Aki úgy tekint magára, hogy szeret flörtölni, az másokról is nagyobb eséllyel feltételezi ugyanezt" – mondja a kutatást vezető Joshua Hart pszichológia adjunktus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.