A házasság előtti szexpartnerek száma növeli a válás esélyét

Forrás: Dreamstime -
házasság szex válás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy a Utah Egyetemen készült vizsgálat kimutatta, hogy legkisebb eséllyel azok a nők válnak el öt éven belül, akiknek a házasságuk előtt egyetlen – többnyire a leendő férjük – vagy egyetlen egy férfival sem volt szexuális kapcsolatuk, a legnagyobb eséllyel pedig azok, akiknek tíz vagy annál is több férfival volt már dolguk az esküvőjük előtt.

Amint azonban arra Nicholas H. Wolfinger, az Institute for Family Studies című blogon közzétett tanulmány szerzője felhívja a figyelmet, a házasság előtti szex és a későbbi válás közötti összefüggés ennyire azért nem egyértelmű, hiszen például azok a nők, akiknek két szexuális partnerük volt a házasságuk előtt, nagyobb valószínűséggel válnak el a vizsgálat adatai alapján, mint azok, akiknek 3-9 közötti, sőt az 1980-as és 90-es években ezek a nők összességében nagyobb arányban váltak el még azoknál is, akiknek 10 vagy annál is több férfi parterük volt már, mielőtt férjhez mentek volna.

Forrás: Dreamstime

A számok arról árulkodnak, hogy a 2000-es években azoknak a nőknek, akiknek tíznél is több házasság előtti kapcsolatuk volt, nagyjából a 33 százaléka vált el az esküvőt követő öt éven belül, míg ez az arány 30 százalékra csökkent azoknál, akiknek kettő és 25 százalékra azoknál, akiknek 3-9 kapcsolata volt az esküvőt megelőzően. Azok körében, akik szűzen mentek férjhez, a válási arány mindössze 6 százalék volt.

Míg egyes amerikai konzervatív lapok – például a Federalist vagy a Christian Post – mindebből azt a tanulságot vonták le, hogy a házassági előtti önmegtartóztatás a hosszú házasság titka, a Daily Beast munkatársai azt feszegetik, hogy miért csupán a nők házasság előtti szexuális élete került górcső alá, miért nem gyűjtenek ugyanígy információkat a férfiakkal kapcsolatban is?

A heréket is be kell vonni az izgató játékba! A pasik elárulják, pontosan hogyan! (18+)http://www.life.hu/intim/20160702-pasik-vallanak-arrol-mit-szeretnek-az-agyban-hogyan-kell-jatszadozni-a-hereikkel.htmlGolyók, herék: mindegy, minek nevezzük őket, léteznek, és kezdenünk is kell velük valamit. Akinek nincs, nehezen tudja elképzelni, hogy pontosan mit is kellene velük csinálni, de most a leghitelesebb forrásból tudhatjuk meg, hogyan játszunk a férfiak tojásaival. IntimOrigoEzért nem coming outolnak a biszexuálisokhttp://www.life.hu/intim/20160702-ezert-nem-coming-outolnak-a-biszexualisok.htmlSok biszexuális férfi fél megvallani nemi irányultságát női partnereinek, rokonainak és barátainak: derül ki egy friss kutatásból. Intim--Együtt nyögnek és sóhajtoznak - hódít a pornó-karaokehttp://www.life.hu/intim/20160702-uj-orulet-hodit-a-porno-karaoke-egy-berlini-kocsmaban.htmlA normális, éneklős karaoke úgy látszik lejárt lemez, ebben a műfajban is eljött az újítás ideje. Egy berlini kocsma tulajdonosai meglepő ötlettel rukkoltak elő, de ekkora sikerre azonban ők sem számítottak. Intim--Ismétlődő hibák a párkapcsolatokban - Miért lépünk kétszer ugyanabba a csapdába?http://www.life.hu/intim/20160701-pilat-gabor-mesel-az-ismetlodo-hibakrol-a-parkapcsolatokban.htmlThinkstockHűha! Demi Lovato teljesen meztelenül állt kamerák elé: szexi fotó! (18+)http://www.life.hu/intim/20160701-demi-lovato-teljesen-pucer-igy-meztelenkedik-a-hiresseg-szexi-fotok.htmlA gyereksztárból lett világhírű énekesnő a Body Say című új dalának kedvéért vállalta be az elég merész képeket. IntimOrigoDebreczeni Zita az első szerelméről mesélt: magánéleti titkok! http://www.life.hu/intim/20160701-debreczeni-zita-a-mai-rohano-vilagban-az-ismerkedesre-is-egyre-kevesebb-idejuk-jut-a-fiataloknak.htmlCsoki vagy inkább virág? Séta a parkban vagy luxusétterem? Egy randi előtt rengeteg kérdés felmerül, de hogy lesz-e belőle második alkalom, számos egyéb tényezőn múlik. A fotósként is sikeres Debreczeni Zita most tanácsot ad a bizonytalanoknak. Úgy véli, a mai rohanó világban az ismerkedésre is egyre kevesebb idejük jut a fiataloknak. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.