Egy szeretői viszony kialakulásához két ember kell – Vagy inkább három?

hűtlenség megcsalás szerető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha voltál valaha elszenvedője megcsalásnak, akkor biztosan te is elképzelted már ezerszer, ki lehet az a bizonyos harmadik. Egy utolsó, sunyi és aljas némber, egy kalandvágyó céda és egy erkölcsi nulla, aki lelkiismeret-furdalás nélkül bújik ágyba azokkal a férfiakkal, akik kapcsolatban élnek.

Egyszerűen képtelen vagy megérteni, hogy mi motiválja ezeket a nőket, és miért akarják elvenni azt, ami a másé? Mindannyian ismerünk ilyen és hasonló történeteket - a munkahelyen, a szomszédban, a baráti körben - írásunkban most arra kerestük a választ, vajon mi visz rá egy nőt arra, hogy összeszűrje a levet egy házas emberrel.

Forrás: Dreamstime

A csábító harmadik

Az írországi születésű modell és műsorvezető, Vogue Williams (az énekes Brian McFadden exfelesége) egy interjúban azt mondta, hogy sohasem lenne képes megbocsátani annak az embernek, aki tönkretesz egy házasságot. A modell pontosan ismeri az érzést, hogy milyen megcsalt feleségnek lenni, és az a nő, akivel a volt párja félrelépett (aki egyébként Williams közeli ismerőse) a mai napig dühítő és fájó tüske a szemében. És ezzel valószínűleg sokan vannak így.

A „másikat" van miért utálni, megvetni vagy hibáztatni, ez teljesen érthető, és minden bizonnyal

könnyebb rá haragudni, mint olyan valakire, akihez komoly érzelmi szálak fűznek.

Ha a harmadik fél nincs tisztában a férfi magánéleti státuszával, nem lehet őt 100%-ban hibáztatni, de mi van akkor, ha pontosan tudja, milyen élethelyzetben van a másik? Egy nő miért bonyolódik bele egy ilyen vérlázító afférba, és miért fogadja el a másodhegedűs szerepét?

Forrás: Dreamstime

Összejövök a pasival akkor is, ha tudom, hogy van barátnője

A nagy többség értelemszerűen ujjal mutogat arra, akire a megcsalás után a legegyszerűbb haragudni. A másik nőre. Mert a pasidat szereted, utálni tehát rögtön nem tudod. Itt az ideje azonban, hogy mindenki megnézze a pasiját, a kapcsolatát és önmagát annak a másik, szingli lánynak a szemével is. Garantáltan érdekes lesz. Korábbi cikkünket a témában itt érheted el.

Figyelemre és törődésre vágyik

A 30 éves Judit így meséli el saját tapasztalatait: "Mielőtt találkoztam Gáborral, úgy éreztem, csak vegetálok, és mentek a napok egymás után, egyhangúan, unalmasan. De hirtelen élni kezdtem, tele lettem izgalommal, szenvedéllyel, és ahogy szerelmeskedett velem, attól újra kívánatosnak éreztem magam. Imádok minden vele töltött percet, és nem foglalkozom azzal, hogy mit hoz a holnap. Igen, nagyon boldog vagyok!"

Ha valaki hosszabb ideje nélkülözi a szeretetet és az odafigyelést, akkor megtalálja annak a módját, hogyan töltse ki az életében tátongó hézagokat. Például regisztrál egy ismerkedőoldalra, ahol tudvalévő, hogy rengeteg (nős) férfi van, esetleg belebonyolódik egy titkos viszonyba valakivel, aki megadja mindazt, ami addig hiányzott, nem törődve a következményekkel.

Forrás: Dreamstime

Mert a férfi hajlandóságot mutat a félrelépésre

A teremtés koronáinak is vannak érzelmi és szexuális igényei, ők is legalább annyira vágynak romantikára, szenvedélyre és erőteljes emóciókra, mint a nők. Egy férfi imádja férfinak érezni magát, és ha valamilyen okból kifolyólag nem kapja meg ezt a visszacsatolást, akkor jelentősen megnő a kapcsolatból való kikacsintás esélye. Ezek a kielégítetlen igények - mindkét oldalon - a kínálkozó lehetőségekkel együtt könnyen eredményezhetnek titkos viszonyt.

Így tehát a te párod az első számú ok, amiért a másik nő lefekszik vele, hiszen belement a játékba.

"Nekem jó így"

Az állatorvosi asszisztensként dolgozó Patrícia hasonló okok miatt lett egy nős férfi szeretője. "Évek óta próbálkozom a netes társkereséssel, de valahogy nem találom az igazit.

A szexet imádom, de nincs kedvem mindig új pasival ágyba bújni.

Forrás: Dreamstime

Egyrészt könnyen el lehet kapni valamit, másrészt nagyon kiszipolyozza az embert, ha érzelmek nélkül fekszik le valakivel. Már több mint fél éve tart a kapcsolatom egy nős férfival, aki nemcsak remek szerető, de kedves, szórakoztató, és bármiről lehet vele beszélgetni. Náluk a szexuális vágy már rég kihűlt - legalábbis nekem ezt mondja -, de bevallom őszintén, nem igazán érdekel ez a téma. Tudom, hogy egy önző dög vagyok mások szemében, de amíg nem leszek szerelmes, nekem jó így."

Biztonságosabb, mint egy valódi kapcsolat

Mit tudnak adni a nős férfiak? Kedvességet, törődést, kényeztetést, erotikától túlfűtött órákat és egetverő orgazmusokat, mindezt a klasszikus együttélés nyűgjei és drámái nélkül. Vannak nők, akik hosszú éveken át szenvedtek egy rossz párkapcsolatban, ezért nem akarnak (vagy félnek) újra elköteleződni. Ők nem arra hajtanak, hogy lenyúlják mások házastársát, egyszerűen csak testi örömökre vágynak, és ha történetesen másvalaki férje adja meg számukra azt, amire szükségük van, el is veszik. Természetesen annak ellenére, hogy kettőjük között a kapcsolat szexuális síkon mozog, az érzelmek idővel erősödhetnek, ami a későbbiek során okozhat bonyodalmakat.

A tiltott gyümölcs csábítása

Az egyedülálló nők nagy férjvadászok, de most nem arra gondolunk, hogy minden lány álma gyönyörű menyasszonyként az oltár elé állni. Az Oklahoma Állami Egyetem szociálpszichológusai érdekes tanulmányt folytattak a hűtlenséggel kapcsolatban, és arra a megállapításra jutottak, hogy a szinglik kitüntetett figyelemmel viseltetnek mások párjai iránt.

Forrás: Dreamstime

A kutatás szerint szinte valamennyi nő érdeklődését felkeltették a házasságban élő férfiak, ám miután kiderült, hogy az illető státusza egyedülálló, mindössze 59%-uk folytatta volna vele az ismerkedést. Úgy tűnik, van valami extra izgalmas abban, ha egy házas ember akad horogra, és a szex is sokkal élvezetesebb lehet, ha titokban kell tartani. Hogy miért? Mert a szenvedélyt oly módon lehet felpörgetni, ami nem lehetséges másként, és egy spontán együttlét vagy az állandó lebukás veszélye még jobban felkorbácsolhatja a vágyakat.

Senki sem makulátlan

Nem ritka, hogy alapvető értékrendünk időnként meginog egy kicsit. Ez nem azt jelenti, hogy a másik nő egy velejéig romlott, gonosz perszóna, aki híján van az erkölcsnek, és fittyet hány a társadalmi normákra. Nem könnyű (és talán nem is lehet) minden élethelyzetben makulátlanul viselkedni, és sokan az élethosszig tartó monogámia ideájával nem tudnak azonosulni annak ellenére sem, hogy ezt várja tőlük a társadalom.

Nem akarunk állást foglalni arról, hogy mi a helyes, és mi a helytelen, és tévedés ne essék, a cikkel nem a szeretőket szeretnénk a védelmünkbe venni, csak megpróbáltuk más aspektusból megközelíteni a témát. Kívülállóként elég nehéz felismerni és megérteni az egyéni motivációkat, de egy nő (általában) nem azért kezd viszonyt házas emberrel, mert nincsenek erkölcsi gátlásai, hanem azért, mert:

  • vannak biológiai szükségletei,
  • nincs senki felé elköteleződve,
  • szereti az izgalmakat, a kalandokat,
  • a másik nyitott rá.
Forrás: Dreamstime

Szakértőnk, Győri Szilvia szexuálpszichológus és tanácsadó szakpszichológus véleménye: "Számtalan ok állhat a háttérben, és ebből pont az a legkevesebb, hogy kifejezetten nős pasira vadászik valaki. A nők gyakran érzik magukat magányosnak, akár egy kapcsolatban is, és sokan úgy gondolják,

Némileg bonyolultabb a helyzet, ha az illető hitegeti a másik nőt: rossz a házasságom, már válófélben vagyunk, csak a gyerekek tartanak minket össze. Ezekkel a kegyes hazugságokkal ugyanis eléri azt, hogy a szerető különlegesnek érzi magát, és elhiszi: én leszek az a csodanő, aki miatt majd elhagyja a feleségét. Ám fontos tudni, hogy egy szeretői viszony soha nem tud felnőni egy teljes értékű, felvállalt kapcsolathoz, és kicsit olyan, mint valami kivonat: rövid időre szólnak a találkozók, felfokozott az érzelmek intenzitása, az együtt töltött idő túlnyomó részében szex van, utána pedig sokszor lelki beszélgetések.

Forrás: Thinkstock

Ezáltal teljesen más képet kapnak a felek egymásról, mint mondjuk egy házasságban. Egy ilyen típusú kapcsolatnak, amennyire intenzíven megélhető, annyira nagy a buktatója is, és ha családos emberről van szó, akkor a harmadik fél nemcsak a feleségnek okozhat sok-sok keserű percet, de a gyerekek is kárát szenvedhetik.

Ugyanakkor nem szabad abba a hibába esni, hogy a nős férfiakat elcsábító nők felett ítélkezünk,

hiszen a szeretői viszony kialakulásához két ember kell, és akadnak olyan esetek is, amikor a feleséggel együtt három. Tehát hacsak nem egy notórius szoknyavadász a férjünk, mi is tehetünk kapcsolatunk melegen tartásáért."

Profi focista rabolta el a Miss Universe Hungary udvarhölgyének szívéthttp://www.life.hu/intim/20160727-kis-barbara-a-23-esztendos-gyonyoru-modell-es-kiss-mate-a-gyirmot-labdarugoja-egy-par.htmlEgy párt alkot a 23 esztendős gyönyörű modell, Kis Barbara, és az NB I-ben szereplő Gyirmót labdarúgója, Kiss Máté. A Miss Universe­ Hungary 2015-ös szépségversenyének második udvarhölgye ugyanis párja minden hazai meccsén és több idegenbeli találkozón is ott ül a lelátón, hogy szurkoljon neki. IntimOrigoMILF-fel az ágyban – A gyerek születése után jött a csúcskorszak a szexbenhttp://www.life.hu/intim/20160719-mi-all-a-milf-jelenseg-mogott-miert-izgatjak-a-ferfiakat-a-dogos-anyukak.htmlA szlengben (és a pornóban) külön kifejezés van a dögös anyukákra, és hogy mennyire valós jelenségről beszélünk, azt jól mutatja az is, hogy ezt a (valójában elég sértő) kifejezést már a közbeszéd is átvette. Egy biztos: a férfiak jelentős része különösen vonzódik a szexi anyukákhoz – mi pedig megkérdeztük: miért? Intim--Randizz most! Statisztikailag nyáron könnyebb társat találnihttp://www.life.hu/intim/20160719-statisztikailag-nyaron-konnyebb-tarsat-talalni-ezert-juliusban-augusztusban-randizz.htmlNyáron vajon könnyebb párt találni? A társkeresők többsége (72%) szerint igen, mert több randihelyszín között válogathatunk, és az emberek is nyitottabbak. Ha jó idő van, a szabadban találkozunk a legszívesebben, az alkohol abszolút belefér az első találkán, a fesztiválon indult tartós kapcsolat viszont ritka. Intim--Minden(ki), ami a miénk lett egyszer, azt elveszíthetjük: És ettől félünk!http://www.life.hu/intim/20160719-pilat-gabor-szerint-mindenki-ami-a-mienk-lett-egyszer-azt-elveszithetjuk-es-ettol-felunk.htmlMitől szenvednek ma a párkapcsolatban élők? És a szinglik? Mik a hibák, és miért nem vesszük észre őket? Hogyan lehetünk boldogok? Pilát Gábor elmondja a véleményét a témában. Intim--Bele sem merek gondolni, mi vár a nadrágjában - Férfiak és a szőrtelenítés!http://www.life.hu/intim/20160719-ferfiak-es-a-szortelenites-avagy-bele-sem-merek-gondolni-mi-lehetett-a-nadragjaban.htmlMíg a női test szőrtelenítése teljesen hétköznapi és elfogadott dolognak számít, az erősebbik nem képviselői sokkal zárkózottabbak a témát illetően. Egyes férfiak a csupasz megjelenés hívei, mások csak bizonyos testrészeiket borotválják, és vannak olyanok, akik természet adta állapotukban érzik jól magukat. Úgy tűnik, a férfiszőrt illetően nincsenek általános érvényű elvárások, ezért megkérdeztük a Life.hu olvasóit, nekik melyik verzió jön be. Intim--Végünk! Vajna Tímea bikiniben terpeszt Ibizán: Forró fotó!http://www.life.hu/intim/20160717-vajna-timea-andy-vajna-neje-bikiniben-terpeszt-ibizan-forro-fotot-posztolt.htmlAhogy arról már korábban a Life.hu beszámolt, Andy Vajna neje legutóbb egy luxushajón hűsölt egy dögös csipkeruhában. Aztán pedig partra szállt. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.