A mai 20 év körüliek kevesebbet szexelnek, mint az őket megelőző generáció tagjai: ez derült ki a legújabb kutatásból, amelyben 26 ezer amerikai fiatalt kérdeztek meg a nemi életükről.

Szegényesebb a nemi életük a mai 20 éveseknek, mint az őket megelőző generációnak. A 20 és 24 év közötti fiatal felnőttek 15 százaléka arról számolt be, hogy nem volt szexuális élete, mióta betöltötte a 18. életévét. Az előző generációnál ugyan ebben a korban a megkérdezettek csupán mintegy 6 százalékán volt ugyanez a helyzet.

Forrás: Dreamstime

"Ez is része annak az általános témának, hogy a mai fiatalok később válnak felnőtté" - mondta Jean Twenge a kutatás vezetője. A mostani fiatalok nagyobb valószínűséggel élnek együtt még mindig a szüleikkel a munka és a házas élet helyett. Természetesen egyéb tényezők is közre játszanak - írja a CNN.com.

Változó magatartásNagyon úgy tűnik, hogy ez a generáció tovább vár a szexuális életük megkezdésével, míg egy egyre növekvő kisebbség még tovább.

Túl elfoglaltakA technikának is köze van a fiatalok szexuális életének változásaihoz. Rengeteg időt töltenek egyéb tevékenységekkel. Sokat kommunikálnak egymással az interneten keresztül, de kevesebbet találkoznak személyesen. Így nyilván nehezebben alakul ki egy intim kapcsolat.

Jobban aggódnak a biztonságuk miattNagyon sok figyelmeztetés és impulzus éri a mai fiatalokat a nemi élettel kapcsolatban. Nagyon valószínű, hogy ez a generáció sokkal jobban aggódik a fizikai és érzelmi biztonsága miatt is!