Nem a méret a lényeg! Ekkora péniszre vágynak a nők

Forrás: Thinkstock -
pénisz szex kutatás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ősidők óta aggasztja a férfiak egy részét, hogy mi számít „normális” kinézetű pénisznek. A kutatók most kiderítették, mit tartanak fontosnak a nők ebből a szempontból, és az eredmény sokakat meglephet. 

A kutatásban részt vevő férfiak kezelésen estek át hypospadiasis ellen, és a kutatók arra voltak kíváncsiak, vajon a nők észreveszik-e a különbséget a megműtött hímvesszők és a nem kezelt hímvesszők között. A Journal of Sexual Medicine szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban azonban a zürichi Egyetemi Gyermekkórház orvosait az is érdekelte, mi tesz egy hímvesszőt általánosságban vonzóvá a nők szemében.

Forrás: Dreamstime

A kutatók elmondták, hogy a hosszúsággal kapcsolatos eredmény alátámasztja a korábbi kutatásokat, amelyek azt mutatták, hogy

a legtöbb nő számára nem fontos, vagy teljesen érdektelen a hímvessző mérete, és a nők többsége meg van elégedve partnere péniszének méretével.

Most pedig az is kiderült, hogy a férfiaknak jó tudni, hogy a nőket jobban érdekli a hímvessző általános kozmetikai megjelenése, mint az olyan különálló jellemzők, mint például a húgycsőnyílás helyzete vagy a pénisz mérete.

Forrás: Thinkstock

Az idei év első felében egy kutatás azt is meghatározta, hogy mi tekinthető „normális” hímvesszőméretnek és -hosszúságnak. E szerint az átlagos merev péniszméret 13,12 cm. Az ernyedt hímvessző átlagos hosszúsága 9,16, ernyedt, kinyúlt állapotban pedig 13,24 cm.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.