Sokkoló: csaknem minden második magyar szerint rendben van a beleegyezés nélküli szex

Forrás: Thinkstock -
nemi erőszak News felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló adatok: az Eurobarometer idei felmérése szerint a magyarok 47 százaléka szerint bizonyos körülmények között elfogadható a szex a másik beleegyezése nélkül. Az unió többi országában a válaszadók negyede gondolkodik így. 

Az Európai Bizottság 2017-ben kampányt indít a nők elleni erőszak megszüntetéséért. Erre sajnos szükség is van,

Magyarországon ugyanis a megkérdezettek 47 százaléka vallotta, hogy bizonyos körülmények között a nemi érintkezés a másik fél beleegyezése nélkül is elfogadható

- írja a hvg.hu. Ez az eredmény azért is érdekes, mert a családon belüli erőszakot viszont uniószerte a válaszadók 96 százaléka elítélte.

Megdöbbentő, ahogy az emberek gondolkodnak a nemi erőszakról Forrás: Thinkstock

A nők elleni erőszak világnapja november 25-én van: az Európai Bizottság ez alkalomból tette közzé, hogy

a nők elleni erőszak felmérhetetlen következményekkel járhat a társadalomra nézve.

Sajnos a mai napig a világ számtalan országában verik a nőket, szexuálisan és gazdaságilag kizsákmányolják őket, és ki vannak téve zaklatásnak, csonkításnak, és erőszaknak.

A bizottsági kampányba bevonják a tagállamokat, a nyilvánosságot, a civil szervezeteket és a helyzet megváltoztatására alkalmas szakembereket: rendőröket, tanárokat, orvosokat, a támogatásra 10 millió eurót irányoztak elő.

Titkok a múltból

A nemi erőszakot egy élet is kevés arra, hogy az áldozat feldolgozza - íme néhány híresség, akik szintén áldozatául estek ennek a szörnyűségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.