Lecsatolható, négyfejű, tüskés – A legfurább péniszek az állatvilágból

pénisz szex állatok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tüskés, a négyfejű, a lecsatolható: az evolúció nagy tervező akkor is, ha péniszekről van szó. Az állatvilágban megtalálhatók a legkülönfélébb hímtagok – mi pedig kiválogattuk közülük a legeket.

A legnagyobb: a bálnáké

Az állatvilág legméretesebb péniszével a bálnák büszkélkedhetnek: egyes fajoknak akár 2,5 méteresre is megnőhet a szerszámuk (a második helyen egyébként az elefántok állnak). A vége kampós alakú, és párzás alkalmával egy hasadékból jön elő a bálna altestén. Sekély víz esetén ezek szerint a tengerfeneket söpörve...

A bálnák hímtagja akár 2,5 méteresre is megnőhet Forrás: Thinkstock

A legfájdalmasabb: a macskáké

Oké, az nem mérhető semmilyen objektív módon, hogy mi mennyire fájdalmas az állatoknak, de a macskák csapják a legnagyobb zajt miatta: igen, amikor nyári éjszakákon veszett nyávogás hallatszik a háztetők felől, az nem azért van, mert éppen annyira élvezik a cicusok a románcot. Hanem mert épp befejezték, a kandúr pedig kihúzza a szerszámát.

A nőstény macska nem az utójátékot hiányolva lármázik, hanem mert kegyetlenül fáj neki az, ahogyan a kandúr péniszén levő tüskék ilyenkor akcióba lépnek, és végigkarmolják őt belülről. Ami egyébként ahhoz kell, hogy jobb eséllyel jöjjön létre kiscica az akcióból, de ez akkor vélhetően cseppet sem vigasztalja a nősténymacskát.

A kandúroknak tüskés a hímvesszőjük Forrás: Thinkstock

A legnagyobb teljesítmény: a kacslábú rákoké

Igen, objektíve mérve a legnagyobb pénisszel a bálnák büszkélkedhetnek, de a méretükhöz viszonyítva a kacslábú rákok a nyerők:

akár a saját testük 40-szeresére is megnőhet a szaporítószervük!

Ami csak egy rövid időre része a saját testüknek párzási időben, amúgy minden évben újranövesztik. Mivel életük nagy részét kövekhez tapadva töltik, nehezen találkoznak egymással, ezért van szükség ilyen szokatlan megoldásra.

A kacsalábú rákok pénisze a saját testük 40-szeresére is megnőhet Forrás: Dreamstime

A legbizarrabb: a krumplibogáré

A rovarvilágban számtalan nagyon fura formájú szaporítószerv létezik, de a levélbogárfélék osztályába tartozó zsizsikformák (melyek közül a legismertebb faj hazánkban talán a burgonyabogár) különösen bizarr szerszámmal rendelkeznek. Leginkább középkori kínzóeszközhöz lehetne hasonlítani, vagy egy félelmetes lényhez valami horrorfilmből: bunkós végét komoly tüskék borítják, melyek célja, hogy a szaporodás aktusa után a megsebzett nőstény ne tudjon újabb akcióba lépni, és a hím így nagyobb eséllyel adja tovább a saját génjeit.

A krumplibogár szerszáma leginkább egy középkori kínzóeszközhöz hasonló Forrás: Dreamstime

A legtöbb végű: a hangyászsüné

A négyfejű szörnyeteg! A ritka kivételként tojással szaporodó emlős, a hangyászsün pénisze bizony négy végződéssel is bír, mindegyiken nyílással. Szaporodás közben viszont csak kettőt használ ebből, azon egyszerű oknál fogva, hogy több nem fér a nősténybe. Ilyenkor a másik kettő nem nő meg, és inaktív marad. Aztán legközelebb meg azokat használja. Hogy miért van szükség mégis mind a négy fejre a péniszén, arra a tudomány sem tud egzakt választ adni, de vélhetően köze lehet ahhoz, hogy egy nőstényt a hangyászsünök esetében tucatnyi hím szokott üldözni párzás idején, így nagy a „spermaverseny".

A hangyászsün nemi szerve négy végződéssel is bír Forrás: Dreamstime

A legfurcsább alakú: a kacsáké

Nincs minden kacsának pénisze (a legtöbb madárfajnak nincs), de amelyeknek igen, azok a többiek helyett is kitesznek magukért. Az argentin kékcsőrű réce pénisze merev állapotban akár 40 centinél hosszabb is lehet – ami pedig igazán különleges, az a formája, dugóhúzó módjára csavarodik ugyanis.

Nyugalmi állapotban a teste belsejében helyezkedik el összetekeredve, de amikor akcióra kerül sor, hosszban túltesz az egész addigi testméretén. És íme a természet szimmetriája: a nőstény kacsa befogadó nyílása pedig szintén dugóhúzó alakú, csak épp ellentétes irányban csavarodik.

Az argentin kékcsőrű réce férfiassága dugóhúzó formájú Forrás: Wikipédia

A legmobilabb: a polipoké

A legmenőbb szerszámmal a polipok rendelkeznek:

ők ugyanis le tudják csatolni magukról, így ha épp más dolguk akad

(mondjuk kajára vadászni), valahol a távolban akkor is meg tudnak termékenyíteni egy nőstényt. Ez a mobil polippénisz úgy néz ki, mintha az állat egyik pluszkarja lenne, amit párzási időben növeszt, csak aztán elengedi, és már úszik is a cél felé a legkevesebb intimitással járó szex díjára abszolút esélyes aktus fő eszköze.

A polipok hímivarszerve lecsatolható Forrás: Thinkstock

Így néz ki egy falloszmúzeum: 282 pénisz egy helyen

93 különböző állatfaj péniszét lehet megtekinteni az izlandi múzeumban. Összesen 282 darab falloszt állítottak ki, minden formában és méretben lehet gyönyörködni.

/1611/Fallo20161117122011

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.