Amikor tényleg megcsalsz

Forrás: Thinkstock -
szex hűtlenség megcsalás Victoria Milan félrelépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Félrelépő partnert rajtakapni nem is olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Egy friss felmérés szerint a megkérdezett megcsaló nők 15%-a, a házasságtörő férfiaknak pedig a 18%-a bukott csak le, ami elég jó arány. Ezenkívül a hűtlen férfiaknak és nőknek csupán a 30%-a véli úgy, partnere gyanús volt, amikor hazaérkezett egy légyottról a szeretőjétől. Érdekes eredmények következnek.

A Victoria Milan, amely egy társkereső oldal házas és együtt élők számára, megkérdezte 5780 aktív tagját, hogyan reagálnának, ha rájönnének, megcsaláson kapták őket. Arra is kíváncsiak voltak, mi az 'első tíz jele a megcsalónak' a félrelépés után.

A lebukás a legkevésbé kívánatos kimenet egy viszony fenntartásakor, és ha úgy esik, a férfiak és a nők is másképp reagálnak. A hölgyek több mint egyharmada azt mondta, nem próbálná meg eltussolni a dolgot. Bevallanák, hogy viszonyuk volt, csak hogy lássák, mi fog történni.

A lebukás a legkevésbé kívánatos kimenet egy viszony fenntartásakor Forrás: Thinkstock

A férfiak ezzel szemben őrlődnek, sokszor a meglepett megjátszást választják, a bizonyítékok előkerülése után pedig inkább bevallják, már valaki mással alszanak.

A második legnépszerűbb reakció a részükről, hogy nyíltan tagadják, hogy kapcsolatban vannak valaki mással is.

Ezekben a szakmákban a legmagasabb a hűtlenek aránya

Vannak, akik úgy vélik, a hűtlenség csak idő kérdése, amit felgyorsíthatnak a körülmények és a kínálkozó lehetőségek. Ha ezeket a tényezőket és a megcsalási hajlamot kombináljuk bizonyos foglalkozásokkal, a félrelépésnek sokkal nagyobb a valószínűsége. Lássuk hát, mely pozíciókban vagyunk a leghűtlenebbek.

A legtöbb férfi és nő azt mondja, a legismertebb jelei a házastársi megcsalásnak, ha az illető jobban kezdi védeni a magánszféráit, mobiltelefon- és e-mail jelszavait védve tartja, kijelentkezik a fiókjaiból (33%), fizikai távolságot tart, kerüli a szemkontaktust (15%), csinosabban öltözik, és jobban ad a megjelenésére (13%), mint korábban.

Az illető jobban kezdi védeni a magánszféráit, mobiltelefon- és e-mail jelszavait védve tartja Forrás: Thinkstock

A kutatás szerint ez a tíz legvalószínűbb jele, hogy a házastárs randiról érkezik haza:

  • #1 Extra óvatos a magánszférájára (mobiltelefon, e-mail)
  • #2 Távolságtartó, és kerüli a szemkontaktust
  • #3 Túl jól néz ki: jól öltözött és extra-aggódó a kinézetére
  • #4 Nem természetes a viselkedése: nem érdeklik a családi ügyek, egyebekre összpontosít
  • #5 Fura időkben zuhanyzik, vagy tesz ruhákat mosásba
  • #6 Elfelejti az alibit, és összekeveri a saját sztorijait
  • #7 Extra kedves és szerető, mert bűntudata van
  • #8 Ajakrúzs és parfüm a ruháin
  • #9 Rögtön aludni megy, és kifogásolja a szexet
  • #10 Megtartja a számlákat és számla dátumokat
A mi kis félrelépőnk pontosan tudja, mely viselkedés jelzi, hogy viszonya van Forrás: Thinkstock

A Victoria Milan alapítója és vezérigazgatója, Sigurd Vedal elmondta, a félrelépők nem szeretnek lebukni, 'inkább megtartják a tortát, és meg is eszik'. "A felismerés beletelik egy kis időbe: és a mi kis félrelépőnk pontosan tudja, mely viselkedés jelzi, hogy viszonya van - mivel ő maga adoptálta ezeket a pontos viselkedéseket. Kutatásunk azt mutatja, hogy kifejezetten jó ebben, hiszen nagyon kevés félrelépő bukik le" - mondta Vedal úr.

Csalfa nők, hűtlen férfiak: Kik lépnek félre gyakrabban?

Az ember a történelem kezdete óta hűtlenkedik, és úgy tűnik, a dolgok máig nem sokat változtak. Elődeinkhez hasonlóan még mindig ugyanúgy sérülékenyek vagyunk, ha párunk máshol keresi a boldogságot. Valami viszont gyökeresen más lett. Régebben a megcsalás említése tabutémának számított, ám az online társkeresőknek és a nyitottabb szexuális szemléletnek köszönhetően ma már nem számít annak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.