5 megdöbbentő tény az orgazmusról

Forrás: Dreamstime -
szex szerelem orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mintha általában szükség lenne arra, hogy az orgazmus mellett kampányoljunk, de azért mégis csak érdekes lehet, hogy mennyi mindenben van még a segítségünkre a kiegyensúlyozott nemi élet. 

Nem kell szégyenlősködni: az orgazmust mindenki szereti, és most nem is cél, hogy ezt ennél bővebben kifejtsük. Az sokkal inkább érdekes, hogy milyen tényeket bizonyítottak be a szexuális gyönyörrel kapcsolatban, ám az átlagember ezekről viszonylag keveset tud. Íme, 5 érdekesség, amire talán te sem gondoltál még.

Gondoltad volna, hogy a nők közül sokan csak színlelik a gyönyört?
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Önbecsülés nélkül nincs orgazmus

Bizony! A nők szexuális értelemben vett önbecsülése nagyban hozzájárul az élvezetes nemi élethez. Akinek gátlásai vannak, önértékelési zavarral és szorongással küzd, sokkal

nehezebben jut el a csúcsra,

mint azok, akik harmóniában vannak önmagukkal. A magyarázat sem olyan logikátlan, hiszen lelki korlátokkal bebörtönözve nem tudjuk magunkat ellazítani.

Színleljük az élvezetet

Nem is gondolnánk, hogy milyen sokszor játsszák el a nők az orgazmust. Egy kutatás kimutatta, hogy a megkérdezett férfiak 85%-a szerint partnerüknek valódi orgazmusuk volt az utolsó együttlétük alkalmával, de a valóságban ez mindössze csupán 64%.

Dr. Herbenick szerint régebben a két szám között még nagyobb volt az eltérés, de még mindig problémát jelent a párok számára a szexuális életükkel kapcsolatos nyílt kommunikáció.

Szerinted létezik a híres G-pont? A szakemberek is vitatkoznak rajta
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Sokan nem képesek az orgazmusra

Hihetetlen, de minden harmadik nő szexuális problémával küzd. A Planned Parenthood statisztikái szerint a nők 80%-a nagyon nehezen tud hüvelyi úton eljutni a csúcsra. A kutatásból az is kiderült, hogy nagyon

sokan egyáltalán nem képesek a gyönyör átélésére,

de csak néhány százalékuk beszél róla. Pedig sok esetben valamilyen betegség állhat a dolog hátterében, ami akár kezelhető is lehet, például: depresszió, cukorbetegség vagy pajzsmirigyprobléma.

Fogalmunk sincs, hogy van-e G-pont

Szerinted van G-pont? Egy német kutató, dr. Ernst Gräfenberg már az 1950-es években megállapította, hogy bizony létezik. A szakértők úgy vélik, hogy minden női nemi szerv rendelkezik egy olyan területtel, ahol rengeteg idegvégződés találkozik. Ennek stimulálásával pedig minden képzelet felülmúlóan nagy élvezetet lehet okozni az illetőnek.

Los Angelesben is hasonlóan gondolkodnak a kutatók. Sőt, arra ösztönzik a nőket, hogy mindenki találja meg a sajátját, ugyanis állítólag nem pontosan ugyanott helyezkedik el mindenkinek. Angliában viszont az ellenkezőjéről szólnak a tudományos hírek. Véleményük szerint

nem létezik G-pont,

és ez az egész csak egy megtévesztés. Szerintük semmilyen tudományos bizonyítéka nincs a „csodaterület” létezésének – írta meg a WomansDay.

Az öregedés segíthet?
Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Ahogy öregszünk, egyre jobb lesz

Dr. Herbenick szerint az orgazmus egyre könnyebb lesz az életkor előrehaladtával. Biológiai értelemben nem tudják még pontosan az okát, ám pszichológiai szempontból nagyon is logikus lehet ez az elképzelés. A kutatók szerint ugyanis nemcsak idősebbek leszünk, hanem

tapasztaltabbak, rutinosabb, technikásabbak.

Emellett pedig sok esetben több szexuális önbizalmunk is lehet, mint egy fiatal nőnek. A felmérés szerint a 18–24 éves kor közötti nők 61%-ának volt orgazmusa az utolsó együttléte alkalmával, míg a harmincas éveikben járó nőknél ez a szám már 65%-ra nőtt. A 40–50 éves kor közötti hölgyek esetében pedig 70%-os az arány.

Mikortól "szabad" újra szerelmesnek lenni?http://www.life.hu/intim/20170126-szakitas-utani-elso-parkapcsolat.htmlSzakítás után vagy, és nem tudod, mit tegyél? Lenne lehetőség valaki újjal megismerkedni, de nem tudod, készen állsz-e a tiszta kezdésre? Ne ess pánikba! Intim--Szex, ahol nem az orgazmus a legfontosabb (18+)http://www.life.hu/intim/20170127-a-tantrikus-szex-parkapcsolati-hatasai.htmlMi is pontosan a tantrikus szex? Miért próbálják ki egyre többen? Valóban segíthet abban, hogy párkapcsolatunk minősége jobb legyen? Állítások szerint igen! IntimThinkstockTampontörténelem: Mit használtak a nők menzeszkor az évszázadok során?http://www.life.hu/intim/20170126-tampontortenelem-mit-hasznaltunk-evszazadok-soran.htmlAmi ma már egy mozdulattal megvásárolható minden boltban, és egy mozdulattal a helyére téve praktikus és higiénikus megoldást nyújt, az a múltban nagyon-nagyon hosszú időn át kellemetlen és nehéz problémát jelentett a nők számára. Utánanéztünk, eleink mi mindent használtak menstruáció idején. IntimOrigoÜvegezéstől a "happy endingig": Ezek a legkedveltebb pajzán társasjátékok (18+)http://www.life.hu/intim/20170125-a-legkedveltebb-pajzan-tarsasjatekok.htmlÉlvezhetitek kettesben a pároddal, de akár nagyobb társasággal is, használhatod csak huncut poénkodásra, vagy elmehetsz velük a végsőkig: a következő játékok jó szolgálatot tesznek, ha felforrósítanád a hangulatot, és összekötnéd a szexet a mókázással. IntimOrigoEz az igazi szerelem: Fotósorozat!http://www.life.hu/intim/20170126-ilyen-az-igazi-szerelem.htmlTitkon mindannyian arra vágyunk, hogy legyen valaki, aki végig kísér minket az életünk útján. De vajon mi kell ahhoz, hogy egy jó kapcsolat örökké tartson? IntimThinkstockMegcsalt a pasid? Ezek a férfihűtlenség okaihttp://www.life.hu/intim/20170112-ezert-hutlenek-a-ferfiak.htmlNem tudod, miért volt hűtlen a párod? Őt hibáztatod, esetleg magadat? Saját bevallásuk szerint ezért lépnek félre a férfiak! IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.