A fórumok tanúsága alapján sokak fantáziáját beindítja a gésagolyókkal történő örömszerzés lehetősége, végül azonban csak kevesek jutnak el odáig, hogy beszerezzenek ebből a kiegészítőből egy példányt. Így volt ezzel Dóri is, azonban a „Magic Kegel Master” nevű játékszer végül kellően érdekesnek bizonyult ahhoz, hogy közelebbről is megismerkedjünk vele. 

A gésagolyó szó hallatán az emberek többsége önkéntelenül is a japán szolgálóhölgyekre asszociál, akik a legendák szerint ezeknek az apró gyöngyöknek köszönhetik intim izmaik emberfelettinek tűnő erejét, no és persze mesés szexuális teljesítőképességüket. Az elmúlt évtizedek során ennek, illetve számos egészségügyi szempontból is előnyös tulajdonságának hála az európai hölgyek körében is népszerűvé vált a kisméretű golyókkal történő edzésforma, amelyet átfogó néven Kegel-gyakorlatokként ismerünk. 

A Magic Kegel Master objektív visszajelzéssel szolgál az edzés hatékonyságával kapcsolatban, és a használatához szükséges napi motivációt is biztosítjaForrás: ebay.com

Habár ezek a gyakorlatok önmagukban, segédeszköz nélkül is végezhetők, a méretükhöz képest igen csak súlyos labdácskák alkalmazásával az elért eredmény tovább fokozható. Az egyetlen jelentős probléma a klasszikus gésagolyókkal, hogy semmilyen objektív visszajelzéssel nem szolgálnak az edzés hatékonyságával kapcsolatban, emellett a használatukhoz szükséges napi motivációt sem biztosítják, így végső soron szívünk hölgye hamar elveszítheti érdeklődését a játékszer iránt. Itt jön képbe tesztünk alanya, a „Magic Kegel Master” névre keresztelt okosgolyó, amely egy okostelefonos applikáció révén (demó videóért kattints ide) próbálja elősegíteni a helyes technika kialakítását, emellett célzott edzésprogramokkal, valamint virtuális jutalmakkal is rendszeres kihívás elé állítja tulajdonosát.

Az ízléses csomagolást kibontva a segédeszköz mellett egy vászontáskát, némi papíranyagot és egy elsőre nem egyértelmű célt szolgáló kiegészítőt találunk, utóbbi szerepére később még bővebben visszatérünk. Jó tanácsként megemlítenénk, hogy a használati útmutatót jelen esetben mindenképpen célszerű átfutni, mert a mobiltelefonhoz történő csatlakoztatás módja még a technika vívmányaira fogékony felhasználókat is meglepheti. Maga a gésagolyó szigorúan nézve nem is golyó, sokkal inkább bab formájú: a két gömb közül az egyik tartalmazza magát a rezgőmotort, míg a másik a hüvely szorításait érzékelni hivatott szenzorokat rejti. Az eszköz borítása rendkívül puha, tapintása kellemes, jól nedvesíthető, emellett a tisztítása is egyszerű. 

A „Magic Kegel Master” teljes mértékben vízálló kivitelt kapott, ebből adódóan az egyetlen kezelőgombon felül a készülék alsó részén elhelyezett töltőcsatlakozó is vízhatlan borítással rendelkezik. A töltést jelen esetben is egy tűs megoldással valósították meg a gyártó szakemberei, azonban ez a termék apró méretének tükrében elfogadható kompromisszumot jelent. A feltöltés egyébként egy szabvány USB kapuról bő 2 óra alatt történik meg, az üzemidő viszonylatában erre (napi ~15 perces használattal kalkulálva) nagyjából heti egyszer kell majd sort keríteni.

A használati útmutatót mindenképpen célszerű átfutni, mert a mobiltelefonhoz történő csatlakoztatás módja még a technika vívmányaira fogékony felhasználókat is meglephetiForrás: Youtube

A szerkezet aljából kilógó, körülbelül 11 centiméter hosszú hajlékony farkincára kettős szerep hárul; egyrészt ez biztosítja a szerkezet hüvelyből való könnyed eltávolítását, másfelől ez tartalmazza a vezetéknélküli kommunikációhoz szükséges antenna részt is. Utóbbi miatt célszerű (és erre a gyártó külön fel is hívja a figyelmet) legalább 3-4 centimétert a szabadban hagyni belőle, ellenkező esetben megszakadhat a rendkívül alacsony energiaszint mellett üzemelő, Bluetooth 4.0 LE kapcsolat a mobiltelefonunk és a kiegészítő között. A farokrésznek egyébként van még egy extra szerepe, ugyanis ez tartja mozgás közben is helyén a parányi szerkezetet; a bevezetőben már említett speciális formájú kiegészítő tulajdonképpen egy olyan külső rögzítési pont, amely használat közben a nagyajkak között helyezkedik el, és az antennát ezen átvezetve tarthatjuk (megfelelő méretű) pórázon az izgága babszemünket. Apró, de hasznos figyelmesség, hogy a testen kívül maradó rész szintén elvezethető ebben az elemben, így a Magic Kegel Masterrel 

a combjaik között is utcára merészkedő hölgyeknek sem kell attól tartaniuk, hogy egy merészebb ruhadarab alól váratlanul kikandikál majd 

egy hupilila vesszőcske.

Babszemünk beüzemelését – ahogyan azt már írtuk is fentebb – érdemes a használati útmutató átfutásával kezdeni, de címszavakban: szükségünk lesz a „Magic Kegel” nevű program letöltésére (Apple Store és a Google Play áruházakból ingyenesen elérhető) illetve telepítésére, amelyet követően az applikáción keresztül tudjuk majd legújabb játékszerünket a mobilunkhoz kapcsolni. A rutinosabb felhasználóknak már most szólunk, hogy ne is próbáljanak az okostelefonnal direktben csatlakozni a játékszerhez, az ugyanis nem fog menni, a műveletet minden esetben a szoftver e célra szolgáló menüpontjából kell kezdeményezni. Amennyiben a kapcsolat végre létrejött, a parányi eszközön elhelyezett értesítő LED ütemes villogásba kezd, tudatva ezzel, hogy készen áll a napi edzés megkezdésére.

A száraz tényekről nagyjából ennyit, következzen hát Dóri élménybeszámolója a Magic Kegel Masterről: „Ha őszinte akarok lenni magamhoz, nem is emlékszem rá, miért kezdtem el néhány hónappal ezelőtt gésagolyókat keresgélni a neten. Arra pláne nem tudom a választ, miért nem vásároltunk eddig egyet sem, de talán csak nem akartam hinni azoknak a fórumbejegyzéseknek, amelyekben a lányok/asszonyok áradoznak a golyók csodálatos hatásairól. Végül mégiscsak győzött a kíváncsiság, de ha már így alakult, szerettem volna valami extrább változatot beszerezni, így jutottunk el végül az okosgolyók kínálatához. 

„Szerettem volna valami extrább változatot beszerezni, így jutottunk el végül az okosgolyók kínálatához”Forrás: Magic Emotions

Ez az első olyan játékszerünk, amit mobillal együtt kell használni, ezért kicsit tartottam is a dologtól, de be kell ismernem, ez a megoldás sem rosszabb, mint egy pici távirányítón keresgélni a gombokat a sötétben. A vezérléshez használható program viszonylag egyszerű, jól is néz ki, de a legjobb, hogy az edzés során hangutasításokat is ad, szóval nyugodtan letehetem a telefont, és markolhatok helyette mást, ha kedvem úgy tartja.

Jópofa ötlet, hogy az első edzés előtt a program segít megtalálni magunkban azt a pontot, ahová a kis babot helyezni kell. Lehet, hogy másoknak alapesetben is egyértelmű, merre találják a kérdéses izomcsoportokat pontosan, de az például 

egyáltalán nem mindegy, hogy a punciban milyen mélyen toljuk fel 

a játékot. Másodjára sikerült azért eltalálni, amiért rögtön kaptam is egy vicces elismerő jelvényt az alkalmazástól. (Ez tulajdonképpen egy achievement rendszer, ami bizonyos célok teljesítésekor virtuális jutalmat ad – Krisztián.) 

A program kezelése egyáltalán nem bonyolult, gyakorlatilag hat alapvető edzésforma, vagy inkább cél közül választhatunk kezdéskor, és ezeknek külön-külön is van három nehézségi szintje. Ilyen cél lehet például az orgazmuskészség növelése vagy a szülés utáni regeneráció elősegítése. Kíváncsiságból mindegyiket kipróbáltam, és bár alapvető különbség nincs közöttük, hiszen mindegyik esetében ugyanazt kell csinálni, de az időtartam, illetve az intenzitás mindegyiknél más és más, így a végeredmény akár eltérő is lehet. Ha később változtatnánk a kiválasztott programon, az sem baj, nincs ezzel kapcsolatos megkötés. Biztos, ami biztos, én maradtam az orgazmuskészség javításánál, hiszen ez volt a vásárlás fő oka. 

Cél lehet például az orgazmuskészség növelése vagy a szülés utáni regeneráció elősegítéseForrás: Thinkstock

Alap nehézségi szinten kezdtem meg a tornát, és hát azt kell mondjam, az első alkalom nehezebb volt, mint amire számítottam: négyszer másfél perc alatt többször is erősen meg kellett szorítani a hüvelyizmaimmal a bennem lévő játékszert, és néha másodpercekig úgy is kellett tartani. Hogy jól csinálom-e, a program egy madárka reptetésével jelzi a mobilon, de ezt csak kezdetben figyeltem, sokkal kényelmesebb az angol nyelvű beszédhangra hagyatkozni, a női hang mindig elmondja, hogy éppen szorítani, kitartani vagy lazítani kell. (Kivéve néhány edzésnél, ahol az applikáció hibája miatt nincs hangutasítás, de szerencsére ez ritkán fordul elő – Krisztián.) 

A különböző fázisok végét néhány másodperces rezgéssel jutalmazza a kütyü, amit izgatónak ugyan nem mondanék (ahhoz sajnos kicsit rövid az idő), de kissé ellazít odalent, ami az edzés közepe felé már kifejezetten jólesik. Nem mondanám, hogy ez volt életem legkönnyebb hat perce, konkrétan leizzadtam az első gyakorlatsorom végére. A kíváncsiság miatt pár perc múlva nekifutottam ugyanennek az edzésprogramnak maximális nehézségi szinten is, ami nem meglepő módon jóval nehezebb, mert egyrészről három percnél is tovább tart, másrészt egy kör alatt 26-szor (!) kell hosszabb-rövidebb időre megfeszíteni a PC izmaimat, és mindezt egymás után négyszer kell végig csinálni a napi tréning sikeres teljesítéséhez! Ezután talán nem meglepő, hogy 

másnap konkrétan izomlázam lett odalent! 

Ez végérvényesen meggyőzött arról, hogy ezek az izmok igenis edzhetők, és edzeni is kell őket, ha az ember lánya szeretné megtartani fiatalkori rugalmasságát az idő múlásával is. 

A különféle kényeztető programok segítségével vibrátorként is használatba vehető a huncut kiegészítőForrás: Thinkstock

Persze nem csak munkából áll az élet, és ez szerencsére igaz a kis játékszeremre is. A különféle kényeztető programok segítségével vibrátorként is használatba vehető a huncut kiegészítő, amire végső soron alkalmas is, mert kellően erősen rezeg ahhoz, hogy előjátékhoz is megfelelő választás legyen. A vibráció egyébként a hüvely szorításával együtt automatikusan erősödik, vagy éppen gyengül – nagyon ötletes. Alapból hat különböző rezgésfajtából lehet választani, ezek nagyjából olyanok, mint bármely más vibrinél, van lüktető, gyorsan és szakaszosan váltakozó erősségű stb.

Sajnos olyan lehetőséget nem találtunk a programban vagy a termékleírásban, hogy a telefon használata nélkül is folyamatos vibrálásra bírjuk a kis babszemet, de ez nem olyan nagy gond, mert szorításra amúgy is intenzív rezgéssel reagál, így tulajdonképpen napközben, akár a munkahelyen is edzhetünk vele. Apropó, munkahely: mindketten sajnáljuk, hogy a golyó távirányíthatóságát nem oldották meg interneten keresztül, az például biztosan vicces lett volna, ha Krisztián napközben rám tud „csörögni” a távolból. A kényelemmel egyébként nincs probléma, szóval azok a lányok, akik nem viszolyognak a gondolattól, nyugodtan magukkal (vagy magukban) vihetik a munkahelyükre is a kis edzőpartnerüket. 

Hogy mikor fogom eltörni az első grafitceruzát magamban, az még nagy kérdés (bár Krisztián ennek amúgy sem biztos, hogy örülne), de az biztos, hogy a teszt kezdete óta eltelt három hétben majdnem mindennap használtam a kis csodagolyót, és módszeresen haladva egyre könnyebben mennek a gyakorlatok. Minden számomra is aktuális („Hot Lover”, „Honeymoon”, „Planning a Baby”) edzésből végig csináltam már az „Entry” és a „Middle” szinteket, most kezdem kalandozásom a „High” fokozat felé. Egy kicsi izomláz mindig van, de érezhető a fejlődés, 

és ami a legjobb, hogy az edzéseimről statisztikát is vezet a program. 

„Krisztián szempontjából már biztosan megérte a mindennapi torna, mert ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy megtanuljam, hogyan kell alaposan megszorongatnom őt!”Forrás: Thinkstock

A „testmozgással” töltött összes időn, illetve az izmok megfeszítésének időtartamán túl számszerűen látható a szorítás erőssége is, utóbbi kifejezetten motiváló tud lenni. Az összegyűjtött adatokat úgy tűnik, hogy akár évekig is képes tárolni az okostelefonos program, így biztosan érdekes lesz majd visszanézni néhány hónap múlva, hogy mennyit is fejlődtem pontosan. Az egyelőre kérdéses, hogy az orgazmuskészségem nőtt-e az elmúlt időszak alatt, de az előjelek biztatók, mert napról napra erősebbnek érzem magam odalent, ahogyan Krisztián is engem. Az ő szempontjából már biztosan megérte a mindennapi torna, mert ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy megtanuljam, hogyan kell alaposan megszorongatnom őt!”

Úgy gondoljuk, hogy a Magic Motion terméke megéri az árát, még úgy is, hogy lényegesen többe kerül, mint egy hasonlóan minőségi kidolgozású hagyományos gésagolyó. Az, hogy az edzésekhez mind élőszóban, mind vizuális formában segítséget biztosít az okostelefonos applikáció, önmagában megéri a plusz összeget, a napi tréningekre figyelmeztető értesítések lehetősége, a részletes statisztika összeállítása, illetve a különféle élethelyzetekre kialakított edzésprogramok megléte pedig már csak hab a tortán. Az okostelefonos alkalmazásra (Android verzió) ugyan ráférne egy kisebb ráncfelvarrás, de alapjaiban véve jól használható megoldás, a kezelése pedig gyerekjáték. 

Összegezve, bátran ajánljuk a Magic Kegel Master beszerzését, mivel a vele történő kitartó tréning idővel mindkét fél örömét szolgálja majd. A Magic Kegel Mastert a Vagyaim.hu webáruház biztosította számunkra, amit ezúton is köszönünk! 

Dóri és Krisztián