Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sors a körülményeket alakítja, de a hozzáállásodat te formálod. Ezért a hozzáállásod mindig fontosabb, mint maga a körülmény, ugyanis az adott pillanatban csupán a hozzáállásodon tudsz változtatni, a körülményeken nem. Ettől viszont változni fognak a körülményeid is. A jellemed alakítja az életedet, de a jellemedet csak te vagy képes formálni és te vagy képes megváltoztatni.

A bölcsek szerint, a szeretet azt mondja: "Én minden vagyok." A bölcsesség pedig azt: "Nem vagyok semmi." Az emberi lét pedig a kettő között áramlik.

Fontos, hogy képesek legyünk a különböző nézőpontok felvételére Forrás: Thinkstock

Fontos, hogy képesek legyünk a különböző nézőpontok felvételére. Amikor a két tenyeredet összeérinted, akkor csupán nézőpont kérdése, hogy melyik érinti melyiket. A bal a jobbat, vagy fordítva? Ha külső nézőpontból figyeled, akkor pedig egymást. Szükségesnek tűnik, hogy mindkettő nézőpontját fel tudjuk venni, de ami elengedhetetlen, hogy külső nézőpontból is lássuk mindkét kezünket. Így van ez a test és szellem viszonylatában is. Érzékelnünk kell a testünket és a lelkünket is, de ennek az egységét is.

A fájdalom fizikai, a szenvedés mentális. A fájdalom csupán egy túlélésünket segítő jelzés, hogy a test veszélyben van, de ez sosem kényszerít mentális szenvedésre. Az csak akkor következhet be amikor valamihez való kényszeres ragaszkodás, vagy valamivel kapcsolatos ellenállás van bennünk. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem használjuk az elengedés, és az elfogadás képességét. Ha ezeket gyakoroljuk, türelmünk és állhatatosságunk határtalan, akkor nem tudunk kudarcot vallani. Az egészséges test mentes a fájdalomtól, az egészséges lélek pedig a szenvedéstől.

Ezért inkább nézz magadba, és figyeld meg, hogy milyen film van befűzve a vetítőgépbe. Ha nem tetszik, akkor sem kell szétszaggatnod a vetítővásznat, és a mozit sem kell lerombolnod. Csak cserélj filmet.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.