A hagyományok szerint Szent Iván éjjele maga a nyári napforduló, évszázadokkal ezelőttig ugyanis ez a két esemény még tökéletes szinkronban volt. Mára azonban a különböző naptárreformok és időszámítási módok kissé megkavarták a dolgokat; míg 2017-ben a nyári napforduló június 21-én volt, addig Szent Iván napja június 24-én. Ezt a mágikus éjjelt számtalan hiedelem és népszokás övezi, melyek kedveznek a varázslatoknak, a bőségnek, a szerelemnek és a termékenységnek is. Lássuk hát, mit is tartogat számunkra ez a misztikus, június 23-tól 25-ig tartó időszak!

Az északi népek mondái szerint a nyári napforduló éjszakáján megnyílnak a világok közti kapuk, és ilyenkor szabadon járnak-kelnek a szellemek, manók, koboldok és tündérek az emberek között - írtuk korábbi cikkünkben, melyben elmeséltük ennek a rövid, de varázslatos éjszakának a történetét, melyhez számtalan szerelmi praktika és jóslat is fűződik.

Az év legforróbb éjszakáján bármi megtörténhetForrás: Thinkstock

Az egyik ilyen hagyomány szerint a lányok átugrálták a többféle fából és szalmából rakott tüzet, miközben a fiúk kecses mozgásukat figyelték. A szökkenések magasságából és irányából pedig sokféle következtetést vontak le, természetesen a párválasztás tekintetében. A legforróbb éjszakai ünnepséget egyébként egész biztosan a pogány szlávok tartották a régi időkben. Ők ugyanis rendre tóparton, örömtüzek mellett ünnepelték az eljövendő bőséget, és miután feláldoztak egy fehér tyúkot és egy fekete kakast, hosszas körtáncot lejtettek, míg ki nem aludtak a tüzek.

Ekkor levetkőztek és a vízbe ereszkedtek, ahol az éj és a hullámok leple alatt óriási szexpartit csaptak.

Így persze nem csoda, hogy a Szent Iván-éj az évek során lassan összefonódott a szexualitással és a fülledt erotikával. Ekkor van ugyanis az esztendő legrövidebb éjszakája, és amellett, hogy a fény és a sötét váltakozása ezen az éjjelen mágikus eredettel bír, sokan igyekeznek kihasználni a rövid sötétség adta lehetőségeket. A csillagászati nyár kezdete többeket csábíthat szabadtéri szexre, nyilvános hancúrozásra, a lebukásveszély mellett pedig ilyenkor az alkalmi kapcsolatok eufóriája is hajthatja, fűtheti a kalandra vágyókat.

Forrás: Thinkstock
Férfivélemény: 7+1 tipp szabadtéri szexhez
A szabadtéri szex a hirtelen vágyról, a kaland izgalmáról, a heves egymásnak esésről szól. Tehát érdemes a lehető legegyszerűbben csinálni, nem kell túlvariálni. Szóval ne egy park padján ülve akard kikísérletezni a legutóbb olvasott szexpózt, és ne a tölgyfa gyökerei között próbálj meg pózolni a legújabb fehérneműdben! Ezt tanácsolta korábbi cikkünkben a szakértőnk, aki szerint a jó időben, a szabadban töltött közös programok alatt könnyen megjöhet a párok kedve egy kis hancúrozáshoz, ezért össze is gyűjtötte azokat a pontokat, melyekre minden esetben érdemes odafigyelni.

Intimpiknik című cikkünkben korábban budapesti szexhelyszíneket szedtünk csokorba a legbevállalósabb hancúrozóknak, szex a szabadban: arcpirító, pikáns helyszínek írásunkban pedig azt vettük végig, hogyan lehet valakinek része életreszóló (szex)élményben egy tetőn, erkélyen, kertben, medencében, napágyban, sátorban, fesztiválon, stégen, vagy éppen egy kilátóban.

Érdemes kitérni az autós légyottokra is,

ami ugyan elég retro, de kétségtelen, hogy megvan a maga romatikája. A motorháztetőn túl a belső tér, a különböző térelemek, a tetőablak, a tükrök, mind-mind fokozhatják a vágyat, legyen szó akár kisebb, akár nagyobb járműről.

A nagyobb verdákban persze a lehetőségek tárháza is bővebbForrás: Thinkstock

"Én egyszer egészen kicsi autóban, talán egy Peugeot 206-ban, a tengerparton szexeltem egy külföldi nyaralás alkalmával. Az anyósülést lefektettük, én voltam alul, a bal lábamat a műszerfalra nyújtottam, a másikat pedig kilógattam a kocsiból. Még nyitott ajtóval is iszonyú melegünk volt, de ahogy a partnerem hol a fejtámlámba, hol pedig a hátsó ajtó feletti kapaszkodóba fogódzkodva húzta belém magát újra, meg újra, azt szerintem sosem fogom kitörölni az emlékezetemből. Jó kis nyár volt" - mesélte a 27 éves Amanda.

Nagyobb verdákban persze a lehetőségek tárháza is bővebb. Ha van hozzá elég hely, meg lehet csavarni a hátsó ülésen történő lovaglást is. Ha például háttal csusszansz rá a pasidra, a lábaidat az övé mellé helyezheted az első ülések mögé. A támlákban meg tudsz kapaszkodni, a középső visszapillantóban pedig még láthatod is magatokat, ahogy utat engedtek a vágyaitoknak. Különösen izgatóak lehetnek a nyitott ablakokon kihajolós pózok is. Különösen a tetőablakok izgalmasak,

állva ugyanis sokkal nehezebb kihordani egy orgazmust, ha a párod alulról kényeztet.

Forrás: Thinkstock
10 hasznos tipp, ha a kocsiban estek egymásnak

Ugye te sem szeretnéd, ha a menet végére az ablakhoz tapadó nézelődőkkel lenne körülvéve a kocsitok? Vagy a rendőrségre kéne mennetek közszeméremsértésért. Szóval nem árt olyan helyszínt választani, ami megfelelően elhagyatott, és az is marad a légyott végéig. De azért az se baj, ha nem kell órákat autózni a kaland kedvéért, mert az elég vágygyilkos bír lenni. Az ilyen és ehhez hasonló praktikus tanácsokat korábban itt gyűjtöttük össze, a helyszínválasztástól kezdve az ülésbeállításon és a kárpittisztításon át egészen a duda- és kézifékhasználatig.

A szabadtéri szexnél különösen fontos a védekezés, hiszen amikor hirtelen kap el a hév, hajlamosak lehettek megfeledkezni a biztonságról. A fogamzásgátlás mellett pedig a különböző szexhelyszíneken összeszedhető fertőzésekre is érdemes odafigyelni.

Nyáron ugyanis sokan nemcsak a hosszú ruháiktól, hanem a gátlásaiktól is megszabadulnak, pláne egy izgalmas fesztivál, vagy egy külföldi nyaralás közben. Erre némi magyarázatot ad a napfény, amely nemcsak szebb színben láttatja a világot, hanem hormonháztartásunkra is hatással van: a szerelemhormonként emlegetett endorfin termelődése is fokozódik kissé.

Amikor a pancsoló kislányok rosszalkodnak (18+)
Kevés izgalmasabb kaland létezhet a világon, mint elutazni egy paradicsomi országba, ahol csak a gondtalan és élményekben gazdag lazításé a főszerep. Sok nő nem csupán a gasztronómia és a strandolás csábításának enged, hanem akkor is nehezen tud ellenállni a kísértésnek, ha egy izmos félisten tűnik fel a színen. A Life.hu-n a tavalyi strandszezonban a Szexvadászat nyaraláskor téma volt a legnagyobb kedvenc.

 Ha a munka nyomása alól pár hétre felszabaduló, kalandkereső szingli nyaralók ráadásul még alkoholt is fogyasztanak, szinte biztos, hogy flörtbe keverednek valakivel. A jelenségről, illetve ennek veszélyeiről alábbi cikkükben írtunk bővebben: Közeledik a forró, nyári kalandok ideje: Trenírozd magad odalenn, és vigyázz!

Vigyázz! A szabadtéri szexet a törvény bünteti, szabálysértést követ el, akit a pásztoróra alatt kapnak rajtaForrás: Dreamstime
Erotika és a fesztiválokForrás: Dreamstime
Fesztiválos szexsztorik:

"Abban még semmi különös nincs, hogy egy pultnál összeismerkedtem egy lánnyal, és utána odacsapódott a mi társaságunkhoz, és együtt buliztunk tovább. Abban sincs, hogy aztán egy idő múlva flörtöltünk és csókolóztunk, hiszen eleve azért szólítottam meg, mert tetszett, és mert láttam rajta, hogy én is neki. Olyan is volt már, hogy valakivel egy ilyen éjszaka folyamán a sátrában kössünk ki, és szex legyen a vége. De azon azért meglepődtem, amikor utána felszólított, hogy szedjem össze magam, és lépjek, mert a barátja bármikor megérkezhet aludni..."


A tavalyi fesztiválszezon végeztével megkérdeztünk néhány érintettet a legemlékezetesebb erotikus élményeikről, legyenek akár lányok, akár fiúk, és legyen az akármelyik rendezvény. Korábbi cikkünket a fesztiválszexről itt érheted el.