Habár a mindenre kapható szexi robotnő képzete egyidős a sci-fi irodalommal, a mechanikus szeretők gyakorlati megvalósítása mind a mai napig várat magára. Ellentétben a robotizált szájakkal és vaginákkal, amelyekből már most is elképesztő mennyiségű és minőségű választékot találhatunk az intim shopok polcain. Aktuális tesztünkben a kategória egyik legütősebb termékét, az Autoblow 2+ névre hallgató örömszerzőt tettük próbára, amely az élethű orális kényeztetés ígéretével csábítja a férfivásárlókat.

Habár láttunk már olyan szexuális segédeszközt, amely közösségi finanszírozásnak köszönhette létét, viszonylag ritka a termékfejlesztés céljára indított gyűjtés ebben a piaci szegmensben. Az Autoblow 2+ azonban az IndieGoGo oldalain kapott szárnyra, mégpedig nem is akárhogyan: a készülék megtervezésére és piacra dobására nem kevesebb, mint 362 ezer dollárnyi kezdőtökét dobtak össze a potenciális vásárlók.

Az Autoblow 2+ az IndieGoGo oldalain kapott szárnyraForrás: indiegogo.com

Ennek fényében talán nem meglepő, hogy a minden addiginál realisztikusabb és intenzívebb élményt ígérő orálszimulátor végül gyártásba került, amely egy ideje már a hazai boltok kínálatában is fellelhető.

Kibontva, majd kézbe véve az "Autoblow2+"-t, az első dolog ami feltűnt, hogy a termék igencsak robosztus kivitelű; a szilikon betéttel együtt kicsivel több, mint 1 kilogrammos tömeg leírva nem tűnik soknak, azonban rendeltetésszerűen használva a játékszert villámgyorsan rádöbbenünk majd, hogy súlyzós edzést végezni nem csak az edzőteremben lehet, és korántsem csak bicepszre.

A termék burkolata egyébiránt nem fém, hanem jó minőségű műanyag, amelyen a biztos fogás érdekében érdesített felületeket is elhelyezett a gyártó. Ez mindenképpen jó ötlet volt, tekintve, hogy a hengeres test átmérője nagyjából 11 centiméter, ezáltal az egykezes használatot segítő minden apróságért hálásak lehetünk.

A készülék alján található, süllyesztett kivitelű tárcsa elforgatásával tudjuk az „Autoblow2+"-t üzembe helyezni, illetve ezzel nyílik mód a motor teljesítményének szabályzására is. Kissé szokatlan, mondhatni retró megoldás ez a modern segédeszközök mezőnyében, de cserébe a stimuláció ereje fokozatoktól mentesen állítható, így végső soron jóval többet nyerünk vele, mintha a feladatot néhány szimpla nyomógombbal tudta volna le a gyártó. Az indusztriális, masszív elemekre épülő dizájn egyébként az egész készülékre jellemző, amely a tartósságot kedvelő vásárlók szívét egészen biztosan megdobogtatja.

A készülék alján található, süllyesztett kivitelű tárcsa elforgatásával tudjuk az „Autoblow2+"-t üzembe helyezniForrás: Dóri és Krisztián

A játékszer felső nyílásán át bepillantva, a szilikon betétet eltávolítva a gépész lelkületűek is jó eséllyel rögvest zsebkendő után nyúlnak, hiszen a mechanikai megoldások kendőzetlenül tárulnak az érdeklődő szemek elé; a stimulációt biztosító, fel-le mozgó gyöngysorok mellett az azok futásáért felelős masszív fémpálya is látható, jelentősen fokozva ezzel az eszköz tartósságába vetett hitünket.

A gyártó egyébként saját bevallása szerint kiemelt figyelmet fordított az eszköz terhelhetőségére, ennek megfelelően az „Autoblow2+" ipari minőségű motor és alkatrészek felhasználásával készült, amelyek élettartama hozzávetőleg 500 óra. Ilyen körítés mellett talán már nem is meglepő, hogy a játékszer meghajtásához nem elemeket, hanem hálózati áramot használhatunk, amely elsőre kissé furcsán hat, de a hosszú tápkábel révén a gyakorlatban problémát nem okoz. A tápellátás módjából adódóan a készülék nem vízálló, azaz fürdőkádban vagy erősen párás környezetben nem használható.

A szilikon betét minőségéről csak szuperlatívuszokban beszélhetünk; az anyag selymes, kellően rugalmas,

a belső mintázata pedig függ az imitálni kívánt testnyílás anatómiai sajátosságaitól.

Az alapesetben a készülékhez csomagolt betét az orális élvezetek szimulálására szolgál, ennek megfelelően a belső felülete teljesen sima, azonban az utólagosan beszerezhető darabok vaginaformát, és ezzel együtt kellemes bordázott belső részt kaptak. Dóri tapintással ezt is letesztelte, hasonlóan a nemrégiben próbára tett Fleshlighthoz, és úgy találta, hogy bár az intim területek bőrfelületét szimuláló anyag itt is rendkívül meggyőző, a Fleshlight puhasága, textúrája közelebb áll a valósághoz.

Az Autoblow 2+ belseje selymes, kellően rugalmasForrás: Dóri és Krisztián

A magam részéről nem találtam kardinális mértékben eltérőnek az anyaghasználatot a két termék vonatkozásában, csukott szemmel, a testhő hiányát nem figyelembe véve, pusztán tapintás útján mindkettőről zokszó nélkül elhinném, hogy hús-vér hölggyel van dolgom. Ha már szóba hoztuk a konkurenciát: a Fleshlighttal szemben az „Autoblow2+" három különféle méretű betéttel is megvásárolható; az A, B, illetve C osztályok belső átmerőjükben térnek el, igazodva a férfiasságunk vastagságához, a belső hossz minden változat esetében azonos.

A megfelelő méret kiválasztásakor érdemes a realitások talaján maradni, sőt, a tapasztalataim alapján a gyártó erősen túllő a centimétereket illetően. Habár a mérettáblázat és a mérőszalag tanúsága alapján én a „B" osztály középtartományában helyezkedek el, az első használat alkalmával bizony meglehetősen szellősnek tűnt a helyzet. Miután Dórival, mint alkalmi közjegyzővel

újramérettem a családi ékszert, elégedetten konstatáltam, hogy a mérnöki precizitással végzett műveletbe korábban sem csúszott hiba, tehát a kiegészítő méretezése optimistább a kelleténél.

Szerencsére a pótbetétek teljes mértékben csereszabatosak egymással, azaz a készülék mellé eredetileg csomagolt darabtól függetlenül az a későbbiekben szűkebbre vagy tágabbra cserélhető. Így történt ez esetünkben is, a problémát könnyedén sikerült áthidalni egy „A" jelölésű változat beszerzésével. Mivel ez már kiválóan passzolt a hancúrlécre, leszögezhetjük, hogy amennyiben élvezettel szeretnénk használni az eszközt, vásárlás során érdemes a mérettáblázatban számunkra ajánlottnál 1 mérettel kisebbet választani, akkor is, ha a centiméterek, no és persze a férfiúi hiúság ennek ellentmondanak.

Háromféle méretű betét kapható, amik szerencsére csereszabatosak egymássalForrás: indiegogo.com

Az első próbakört a szokásosnál nagyobb izgalom övezte mindkettőnk részéről, hiszen az ember viszonylag kevés alkalommal húz legbecsesebb szervére olyan eszközt, amely másik vége egy konnektorba csatlakozik. Természetesen az „Autoblow2+" teljesen biztonságos, hiszen a tápellátásáról egy egyenáramú, alacsony energiaszinten működő adapter gondoskodik, így nagyjából nulla százalék esélyünk van arra, hogy az eszköz használatával kárt tegyünk magunkban. Hacsak nem a hallásunkban, a rögtönzött keresztségben Dóri által csak Orália névre keresztelt örömszerző ugyanis nem az a tipikusan diszkrét eszköz: a bekapcsolását követően, már a legalacsonyabb fokozaton is visítós a motor hangja, amely kissé meglepő az általunk ezidáig kipróbált játékszerek tükrében.

Örvendetes módon a teljesítmény növelésével a hangerő nem nő tovább jelentősebb mértékben, inkább csak a hangszín változik, továbbá kiegészül a mechanikus elemek mozgásából adódó csattogással (is). Egyszóval, ez egy komoly teljesítményű, ízig-vérig a tartósság jegyében készített megoldás, amely ennek megfelelően nem a leghalkabb a hálószobai kiegészítők között, ugyanakkor az általa biztosított élmény kárpótol majd mindenkit, a férfiakat legalábbis biztosan.

Merthogy, amint mozgásba lendülnek a gyöngysorok, a férfiember arcára jó eséllyel kiül majd a meglepettségét leplezendő félmosoly, amely néhány pillanat múlva átcsap majd valami teljesen másba; az „Autoblow2+" révén átélhető érzés rendkívül finom, leginkább egy határozott, mégis fantasztikusan lágy intim masszázsként jellemezhető.

Ebből adódóan azt fogja igazán meggyőzni a játékszer, aki alapesetben is inkább az érzéki orált kedveli, ahhoz ugyanis jóval közelebb áll, mint a vadul cuppogós fajtához.

Azt fogja igazán meggyőzni a játékszer, aki alapesetben is inkább az érzéki orált kedveliForrás: indiegogo.com

Hogy mennyire áll hozzá közel, az persze a személyes tapasztalatok függvénye is, a véleményem azonban az, hogy meglepő mértékű a hasonlóság a két inger között. Egy dolog biztos: az Autoblow2+ képes úgy kényeztetni legbecsesebb szervünket, hogy a használata után az embernek eszébe sem jut visszasírni a jobbkezes örömöket. Ami a végjátékot illeti, nagyon jó pont, hogy a motor rendkívül széles sebességtartományban működtethető, ezért aztán éppen akkora extra stimulációt adott az orgazmus felé robogva, amekkorára az adott pillanatban szükségem volt.

A próbák során egyszer sem éreztem túl kevésnek a motor erejét, ilyen szempontból mindenképpen indokoltnak tűnik a kissé zajos, ám annál hatékonyabb erőforrás, illetve a fokozatoktól mentes, bár kissé oldschool megjelenésű tekerőtárcsa használata. A beteljesülés mértékéről csak annyit írnék, hogy

ritkán adok hangot az örömömnek, most azonban egy rendes csatakiáltással zártam le a tesztet.

Ami a készülék tisztítását illeti, az valamelyest körülményesebb az egyik végén zárt betét miatt, mint a Fleshlight esetében volt, azonban kis figyelmességgel közel sem megoldhatatlan a feladat, a betét szárításában pedig egy méretre szabott, a tömlőbe dugható műanyag spatula segít, biztosítva ezzel a nedves szilikon felületek között kívánatos légáramlást.

Ami a készülék tisztítását illeti, az valamelyest körülményesebb az egyik végén zárt betét miatt, azonban kis figyelmességgel közel sem megoldhatatlan a feladatForrás: indiegogo.com

Verdikt. Annak ellenére, hogy néhány részterület kapcsán érezhetően van még fejlesztési potenciál a termékben, az Autoblow2+ egy igazán különleges, minden tekintetben rendhagyó megoldás a férfiaknak szánt szexuális segédeszközök piacán. A kvázi kéz nélküli használat lehetősége sokaknak kiemelt szempont lehet, emellett a péniszt körülölelő gyöngysorok mozgása által biztosított érzés semmihez sem fogható, igazán kellemes élmény.

Persze, ahogyan az lenni szokott a kategória teremtő eszközök esetében, az árazást illetően most is kissé vastagon fogott az a bizonyos ceruza, azonban a pozitívumok tükrében a magunk részéről nyugodt szívvel ajánljuk az „Autoblow2+" beszerzését.

Az „Autoblow 2+" örömszerzőt a Vágyaim.hu webáruház biztosította számunkra, amelyet ezúton is köszönünk.

Krisztián és Dóri