A megbocsátás sosem a másikról szól, mindig rólad

Forrás: Pilát Gábor -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyiunknak vannak megélt csalódásai, kudarcai, és bizony vannak mások által okozott, elszenvedett sérelmei. Sajnos a dühöddel és nehezteléseddel van egy apró probléma, még akkor is, ha annál nincs jogosabb emóció ebben az univerzumban. Ez pedig az, hogy benne tart a múltban.

Amikor találkozol azzal az emberrel, aki elkövetett valamit a te sérelmedre, vagy éppen azért nem találkozol vele, mert szándékosan kerülöd, esetleg csak egy pillanatra eszedbe jut az illető, már ki is zökkensz a jelenből, és a sérelem máris a múltba ránt. Ott tud rád hatást gyakorolni, hiszen a gyökerei ott vannak, így onnan, abból a történésből táplálkozik. Akármilyen sikeresnek érzed magad az adott pillanatban, bármilyen szeretetteljes környezetben vagy, ez a negatív érzés magával ragad.

Forrás: Pilát Gábor

Ahhoz, hogy ne a múlt romjaiból és szemetéből tákold össze a jövődet, el kell engedned a múltat.
Lehet, hogy időnként kopogtat majd az ajtódon, küldd haza! Elkésett. Anélkül viszont nem fogod tudni megtenni, hogy ne gyakorolnál megbocsátást. Ezért szól a megbocsátás mindig rólad, és nem az ellened vétkezőről. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy tétlennek kell maradnod azzal kapcsolatban ha bántanak vagy megaláznak, hiszen nem az a jól nevelt ember, aki csöndben tűri, hogy belerúgjanak.

Egy dologra azonban figyelj! Sajnos megbocsájtani is lehet egóból! Amikor valakinek a "Lám, lám, én még az ellenségeimnek is megbocsájtok" mondat hagyja el a száját, biztos lehetsz benne, hogy a hamis éntudat vezérli, és nem a szívéből eredő irgalom.

Amikor az embernek baja van a világgal, igazából magával van baja, ezért ajánlatos a megbocsátást is magával kezdenie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.