Ennyi idő után unnak rá a szexre a monogám kapcsolatban élő nők

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szex unalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két angol egyetem kutatása szerint a párkapcsolatban élő nők sokkal hamarabb ráunnak a szexre, mint a férfiak. Az a bizonyos fejfájás nem is sokáig várat magára...

A University of Southampton és a University College London kutatásában 4939 férfit és 6669 nőt vizsgáltak. Az eredmények pedig azt mutatják, hogy négyszer nagyobb a nők esetében az esély arra, hogy már egy év után csökken az érdeklődésük a szex iránt. Ebben több tényező is szerepet játszik: fontos szempont, hogy van-e kicsi gyereke a párnak, vannak-e mentális problémák valamelyik félnél, esetleg valaki már nem rajong annyira a másikért, mint a kapcsolat elején.

Egy év latt ráunhatnak a szexre a párkapcsolatban élő nők - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock


Komoly gondot okozhat a szexuális érdeklődés elvesztésében az is, ha a két fél teljesen mást keres az együttlétek során. Ilyen esetekben a nők egyszerűen visszahúzódnak és lemondanak a szexről - írta meg a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.