Pilát Gábor: "Mindezekre a dolgokra nincs szükséged a boldogsághoz"

Forrás: Shutterstock -
boldogság Pilát Gábor bölcsesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az élvezet iránti vágy és a fájdalomtól való félelem - akár fizikai, akár mentális - egyaránt nyomorúságos állapot, ugyanis mindkettőhöz szükséged van valamire, ami rajtad kívül áll. Szükséged van valamiféle eszközre, ami a vágyad illetve a félelmed eszközéül szolgál. Ezzel még nem is lenne túl nagy gond, ha az a bizonyos eszköz időtálló lenne és tartós tudna maradni. Azonban nem tud, mert ebben az univerzumban az eszközök, akár anyagi, akár mentális jellegűek, elkopnak, elhasználódnak, elértéktelenednek, esetleg elvesznek.

Gyerekként a boldogságot a lét állapotaként tapasztaltuk meg. Felnőttként azonban érzelmileg finnyássá válunk és eszközökre van szükség ahhoz, hogy megéljük. Kell egy hivatás, egy állás, kell egy jó párkapcsolat, rosszabb esetben egy szerető is, és kell némi pénz. Igazság szerint még vonzóbb ha több...

,,Kell egy jó párkapcsolat, rosszabb esetben egy szerető is" Forrás: Shutterstock

Miért nem gondoskodsz a legfontosabb eszközről, mielőtt dolgozni, párkapcsolatra, vagy az élni készülsz?

Bizonyára mindenki megérdemli a békét, azonban csak azok kapják meg, akik nem háborgatják azt. A boldogsághoz is valószínűleg joga van mindenkinek, viszont azért, hogy ne csupán egy mellékhatás legyen, meg kell ismerned a legfontosabb eszközödet, a benső énedet. A külső dolgok csupán mérföldkövek és részállomások. Egy olyan hullámvasút állomásai, ahol a hullámhegy megállónál örömöt érzel, a hullámvölgynél pedig fájdalmat.

A legfontosabb talán nem annak a felismerése és megfogalmazása, hogy mire vágysz és mi tesz boldoggá, hanem az, hogy mindezekre a dolgokra nincs szükséged a boldogsághoz.

Régi idők szexszimbólumai: a középkor és Jeanne D’Archttp://www.life.hu/intim/20171004-regi-idok-szexszimbolumai-kozepkor-es-jeanne-d-arc.htmlÚj sorozatunkban elmúlt korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a 2000-es évekig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak. A harmadik részben a középkori Franciaországba látogatunk.IntimOrigoPilát Gábor a háláról és a rettegésrőlhttp://www.life.hu/intim/20170929-pilat-gabor-a-halarol-es-a-rettegesrol-irt.htmlMillió és egy dolog van ebben a világban, amitől félni lehet. IntimOrigoPilát Gábor: "Ismerd fel, hogy lépned kell"http://www.life.hu/intim/20171002-eleted-filmje-film-vagy-valosag-pilat-gabor.htmlEgyszer egy öreg tibeti orvos azt mondta: "Rendzeő legyél az életben, és ne színész!" A színész belülről látja a jelenetet, a rendező pedig kívülről az egész színdarabot. Intim--Pilát Gábor: "Meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot értékelni tudjuk"http://www.life.hu/intim/20170926-pilat-gabor-a-sorsszerusegrol-a-kettossegrol-a-hibakrol-es-a-tapasztalatokrol.htmlA mondás szerint meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot érzékelni és értékelni tudjuk. Intim--Pilát Gábor: "Spirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel"http://www.life.hu/intim/20170922-pilat-gabor-a-spritualitasrol.htmlSpirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel, sokkal inkább attól, hogy elfogadja a láthatón túl a láthatatlan világot is. Az előbbiben a látható és tapintható dolgok vannak, míg az utóbbiban a lelkiek és szellemiek. IntimThinkstockRégi idők szexszimbólumai: az ókor és Kleopátrahttp://www.life.hu/intim/20170913-szexszimbolumok-sorozat-kleopatra.htmlÚj sorozatunkban elmúlt korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a 2000-es évekig egy-egy ikonikus női szexszimbólum alakján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak? A második részben az ókori Egyiptomba látogatunk. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.