Pilát Gábor: "Íme néhány adat a nők elleni erőszakról"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor erőszak nők elleni erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerelem néha olyan, mint a lottó ötös: azt hiszed, megoldja minden gondodat. Pedig gyakran csak elfelejteti a fájdalmat.

A szerelem és a gyűlölet sokszor úgy váltakoznak, mint az öröm és a bánat. Az élet elleni bűncselekmények jelentős része jogi definíció szerint szerelemféltésből, azaz féltékenységből történik. Ez sajnos nem meglepő, hiszen szeretet nélkül még a szerelem is gonosz. Szeretet nélkül minden gonosz, még az élet is. Ha ez túl spirituálisan hangzik, íme néhány adat a nők elleni erőszakról:

- A nők elleni erőszakos bűncselekmények 22 százalékát partnerük vagy volt partnerük követi el. A férfiakra vonatkozó hasonló adat 3 százalék.

A nők elleni erőszakos bűncselekmények 22 százalékát partnerük vagy volt partnerük követi el Forrás: Shutterstock

- A meggyilkolt nőknek több mint felét (volt) férjük, vagy élettársuk ölte meg.

- Minden héten legalább egy nőt meggyilkol férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja.

- A partnerük által megölt férfiak bírósági aktáiból az esetek 80 százalékában tudható, hogy a nő elkövetővé válását hosszan tartó súlyos feleségbántalmazás előzte meg a férfi részéről.

- A nők 23 százaléka élt át legalább valamilyenfajta fizikai erőszakot jelenlegi vagy volt férfipartnere által.

- A nők átlag 35 verést szenvednek el mielőtt segítségért fordulnak, és akkor átlag 5-12 intézménynél, szervezetnél, hatóságnál kérnek segítséget az erőszak megállítása érdekében, mielőtt hatékony segítséget kapnak vagy megölik őket vagy gyerekeiket.

A nők átlag 35 verést szenvednek el mielőtt segítségért fordulnak Forrás: Shutterstock

- A válást vagy szakítást követő időszakban a nőket érő erőszak gyakorisága és intenzitása jelentősen növekszik, a szakítási szándék bejelentésétől számított két évet a szakirodalom fokozott veszélyességű időszaknak tekinti. Ebben az időszakban sok nő a fenyegetésektől való jogos félelmében tér vissza a partneréhez.

- A bántalmazást megélt nők 27 százaléka arról számol be, hogy partnere az erőszakkitörések során soha nem állt alkohol vagy drog hatása alatt.

Az üres fenyegetőzés és a zaklatás az amatőrök sajátja, az erőszak pedig a gyengék végső menedéke. De aki asszisztál hozzá, az is cinkos. Sosem önző dolog kilépni az elnyomásból, még akkor se, ha néha azt hiszed. A változással járó fájdalom peddig mindig kisebb, mint a szenvedés fenntartása.

Pilát Gábor: "Ne kergess ideált!"http://www.life.hu/intim/20171026-pilat-gabor-a-parvalasztasrol.html--Pilát Gábor a belső boldogságrólhttp://www.life.hu/intim/20171025-pilat-gabor-a-belso-boldogsagrol-irt.htmlBoldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes és a boldogság nem a folyamatosan felbukkanó, majd tovatűnő dolgokban gyökerezik. IntimOrigoSandra Iron: „A pornó nemcsak a sok pénzről szól – megviseli a testet és a lelket egyaránt” http://www.life.hu/intim/20171020-interju-az-egykori-ponroszinesznovel-sandra-ironnal.htmlEgy név a pornófilmek fénykorából: Sandra Iron. A tetovált, szexi felnőttfilmes ezúttal Pilát Gábornak adott interjújában vallott meztelen múltjáról, életének legmélyebb és legsötétebb időszakáról és arról, hogy a szakma Oscar-díja után miért hagyott mindent maga mögött egy csapásra, és hogyan kezdett teljesen új életet. Intim--Pilát Gábor: Nyelsz vagy köpsz?http://www.life.hu/intim/20171016-pilat-gabor-a-valasztasok-dilemmajarol-megalkuvok-kontra-batrak.htmlEgy zord, viharos éjszakán autóval haladsz a szakadó esőben, amikor egy buszmegállót veszel észre. Három ember rostokol ott bőrig ázva. Egy idős hölgy, akinek szívrohama van, és ha nem kerül rövid időn belül kórházba, hamarosan meghal. Egy régi barátod, aki egyszer megmentette az életedet. A tökéletes partner, akiről mindig is álmodtál. Kit viszel el? Tudva, hogy kétüléses az autód, így csak egy utast vehetsz fel. Intim--Pilát Gábor: A gondolat teremtő erejérőlhttp://www.life.hu/intim/20171016-pilat-gabor-a-gondolat-teremto-erejerol.htmlA materialisták szerint az ember egy szilárd anyaghalmaz. Te is eldöntheted, hogy ebbe a csoportba tartozol-e, csupán ezt a kérdést kell feltenned magadnak: „Én egy test vagyok, vagy nekem van egy testem?” IntimOrigoPilát Gábor: "Mindezekre a dolgokra nincs szükséged a boldogsághoz"http://www.life.hu/intim/20171010-pilat-gabor-a-boldogsagrol.htmlAz élvezet iránti vágy és a fájdalomtól való félelem - akár fizikai, akár mentális - egyaránt nyomorúságos állapot, ugyanis mindkettőhöz szükséged van valamire, ami rajtad kívül áll. Szükséged van valamiféle eszközre, ami a vágyad illetve a félelmed eszközéül szolgál. Ezzel még nem is lenne túl nagy gond, ha az a bizonyos eszköz időtálló lenne és tartós tudna maradni. Azonban nem tud, mert ebben az univerzumban az eszközök, akár anyagi, akár mentális jellegűek, elkopnak, elhasználódnak, elértéktelenednek, esetleg elvesznek. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.