Ezért szeretik jobban a férfiak a feneket, mint a mellet

mell popsi cici fenék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizony tudományos oka van annak, hogy a férfiak miért vonzódnak elemi ösztönnel a nők fenekéhez. 

Nyilvánvaló tény, hogy a férfiak két legkedvencebb női testrésze a mell és a fenék. De vajon ha választani kellene közöttük, akkor melyik kapna több szavazatot, és miért?

Többen is állítják, sőt, tudományos leírások is vannak azzal kapcsolatban, hogy a cici és a popsi nem kizárólag esztétikai okok miatt fontosak egy férfi számára. Hiszen ezek a telt idomok a termékenységet és a szaporodást szimbolizálják, aminek evolúciós szempontból fontos szerepe van. Érthető ezek után, hogy miért őrül meg minden férfi a kerekebb idomok láttán.

szexi fenék popó edzés súlyzó Variációk guggolásra Forrás: Thinkstock

Arra is van magyarázat, hogy miért a nagyobb fenék és/vagy a nagyobb cici a nyerő: az evólúciós logika szerint ugyanis minél több zsír van egy nőn, annál nagyobb biztonsággal tudja táplálni, nevelni az utódokat.

Buenos Aires egyik egyetemén pedig tanulmányt készítettek a témában. Arra voltak kíváncsiak, hogy a pasik inkább a melleket vagy a feneket választanák-e, ha csak az egyiket lehetne. A megkérdezett férfiak 59%-a a feneket választaná. Ez arra is magyarázat, hogy miért a kutyapóz az angolok kedvenc szexpózíciója - írta meg a DailyStar.

Evolúciós oka van annak, hogy a férfiak miért imádják a nők fenekét és melleit Forrás: Thinkstock

A kutatók úgy gondolják, hogy a széles csípő és a nagy fenék a sikeres, egészséges szülés jelképe a férfiak tudatalattijában, ezért választják azt többen. De a mellek fontosságát jelzi az is, hogy majdnem egyforma mennyiségű szavazatot kapott a két testrész, hiszen az útódok táplálása ugyanúgy fontos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.