Pilát Gábor: "Nézz rajta túl!"

2018.04.26. 20:21

A világban folyamatos fejlődésnek és történésnek lehetsz szemtanúja. Neked csak annyi a dolgod, hogy mindig készen állj rá, ugyanis a fejlődésben és a történésben te vagy önmagad egyetlen akadálya, és nem a világ.

Az út kizárólag önmagadon keresztül vezet önmagadon túlra. Amíg abban hiszel, hogy csak az egyén lehet boldog és tudatos, és amíg elutasítod a duális világon túli létezést, addig egészen biztosan a „fájdalom- és élvezetuniverzum" rabja maradsz.

Néhány csoda persze megerősíthet a hitedben, de amikor megérintetted, megízlelted és megélted a saját léteden belüli valóságot, akkor megérted, hogy nem szükséges templomok lépcsőjén térden állva kúsznod az üdvözülésért, és nincs senki, aki arra kényszeríthet, hogy arcra borulva nyerd el a könyörületet.

A fejlődésben és a történésben te vagy önmagad egyetlen akadálya, és nem a világForrás: Shutterstock

Sok ember mászkál az utcákon, aki a fordított keresztről is azt gondolja, hogy sátánista szimbólum. Nem az. Szent Pétert feszítették fordított keresztre, mert nem érezte méltónak magát ahhoz, hogy a Jézus Krisztuséhoz hasonló kereszten haljon meg. Vannak ugyan, akik a hollywoodi filmek hatására keresztényellenes jelképként használják a fordított keresztet, de ők nem feltétlenül és nem szükségszerűen sátánisták. A lázadó, életükkel elégedetlen, még kialakulatlan személyiségű tizenévesek nem sátánisták, bármennyire is erőlködnek, hogy sötét katonáknak tűnjenek. A legtöbbjük kinövi. Tedd te is ezt az elméddel kapcsolatban.

A lovasoktatásban a tréner azt mondja a tanulónak: „Ne a földet nézd, mert oda kerülsz!"
Egy labdarúgóedző valószínűleg azt szajkózza a focistának, hogy: „Ne oda fuss, ahol a labda volt, hanem oda, ahol a labda lesz!

Te is megtehetsz valami hasonlót a saját elméddel kapcsolatban. Nézz túl rajta, és túl fogsz jutni rajta.

Pilát GáborbölcsességTabuk nélkül a párkapcsolatról