A férfiak sokkal több szere vágynak, mint a nők; minél nagyobb, annál jobb: ez csak két példa a szexszel kapcsolatos tévhitekből, de még akad bőven, amikkel ideje egyszer és mindenkorra leszámolni.

Teherbe elehet esni a menstruációs vérzés alattValójában borzasztó ritka, hogy valaki a havi ciklusa alatt teherbe essen, ugyanis a vérzéskor már 14 napja megtörtént az ovuláció, vagyis nincs megtermékenyíthető petesejt. Viszont nem minden vérzés menstruációs vérzés, okozhatja fertőzés vagy egyéb körülmény is, és nehéz elsőre nehéz megállapítani a különbséget, ezért nem jelenthető ki általánosa az, ha van vérzés, nincs terhesség. 

Az óvszer megvéd a nemi betegségektőlAlapvetően igaz, de csak azokra a betegségekre, melyek szexuális úton terjednek. Vannak olyan fertőzések, amiknek elég a bőrrel való érintkezés. Ilyen a herpesz és a HPV.

Az orgazmus színlelésével nincs bajSosem jó ötlet, még akkor sem, ha nem akarja az egyik fél megbántani a partnerét. Az orgazmus azt jelenti, hogy a partner olyan dolgokat tett, amely kielégítő a másik fél számára, ha ezt valaki színleli, azzal magának is rosszat tesz, hiszen nem lesz orgazmusa. Célravezetőbb, ha aktus közben azokra a mozdulatokra adunk visszajelzést, amik valóban jól estek, és finoman jelezzük, ha valami nem kellemes.

Tévhitek a szexrőlForrás: Thinkstock

A teherbeeséshez ejakuláció kellA megszakításos védekezés nem biztonságos, akkor sem, ha időben "veszi ki" a férfi. Az előváladékban is lehetnek ugyanis spermiumok, melyek elegendőek a megtermékenyítéshez. 

A nők elélveznek a behatolástólIgazából csak a nők 18 százalékának elegendő az orgazmushoz pusztán a behatolás, tehát a többség számára szükséges a csikló izgatása is a behatolással együtt!

Érezni, tudni fogod, mikor van orgazmusodEz főként a nőknél érdekes, hiszen sokféle orgazmusuk lehet. Elélvezhetnek a csiklóizgatástól, vagy az egyéb idegvégződésekkel teli pontok stimulálásától, és mindegyik másféle érzést jelent. Ezért sokszor nehéz eldönteni, hogy csupán egy kellemes érzés volt, vagy már átestek az orgazmuson. 

A méret számítAz már kiderült, hogy a nők nagyon kis százaléka képes pusztán a behatolástól elélvezni, így a pénisz mérete nem lehet a legfontosabb orgazmus szempontjából. A technika és a póz sokkal lényegesebbek a centiknél!

A férfiak sokkal többet akarnak szexelni, mint a nőkEz a sztereotípia világszerte elterjedt, és nagyon káros. Nem a nemtől függ, hogy ki mennyit szeretne szexelni, hanem az egyéntől. A férfiak pedig szinte mindenhol alábecsülik párjuk igényeit. Egy kutatás szerint a nők 71 százaléka szeretne többet szexelni, mint az előző évben. 

Az orgazmus a szex értelmeNagyon káros hozzáállás az, ha valaki csak az orgazmusért fog bele a szexbe. Nyilván mindenki szereti a cssúcspontot, de az egész folyamat a lényeg.