Kutatók kiderítették, hogyan tegyük túl magunkat a szakításon

Forrás: Shutterstock -
kutatás ex szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy három egyszerű lépés segíthet abban, hogy végre lezárjuk a múltat és elengedjük az exünket.

Lezárni egy párkapcsolatot az esetek nagy részében nem könnyű. A szakítás sokszor depressziót, rosszkedvet, kimerültséget és álmatlanságot is okozhat. Nemrég viszont kutatók megalkottak egy stratégiát, amellyel könnyebben túltehetjük magunkat a fájdalmon.

Az Independent azt írja, a vizsgálat során az alanyoknak első lépésben negatív véleményt kellett megfogalmazniuk az exükkel kapcsolatban. Másodszor újra kellett értékelni az érzéseiket, el kellett fogadniuk ítélkezés nélkül.

Ezzel a stratégiával könnyebben elengedhetjük az exünket Forrás: Shutterstock

Ezután jött a figyelemelterelés: minden olyan esetben, amikor eszükbe jutott a volt párjuk, egy másik pozitív dologra kellett erősen koncentrálniuk. Utolsó lépésben pedig az eddig elsajátítottakat kellett gyakorolniuk.

Ezt követően a kutatók kiértékelték az eredményeket, és újra megkérdezték az alanyokat, hogyan vélekednek exükről. A többség azt mondta, akkor érzi jól magát, ha távolságot tart az illetőtől és nem rágódik a múlton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.