Rengeteg pornófilmnéző esik kiberbűnözők áldozatául

Forrás: Shutterstock -
pornó kiberbűnözés áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre veszélyesebb az internetes pornó: a kiberbűnözők a felhasználók személyes adatait lopják el.

Egy éven belül több mint kétszeresére nőtt azoknak a felhasználóknak a száma, akiket rosszindulatú programok támadtak meg, hogy ellopják népszerű felnőtt tartalmú oldalakhoz tartozó bejelentkezési adataikat – számolt be róla az MMOnline a Kaspersky Lab jelentése alapján. A portál azt írja, míg 2017-ben 50 000 felhasználó esett áldozatul ilyen támadásnak, 2018-ban már 110 000.

A pornóoldalakhoz tartozó exkluzív tartalmakhoz hozzáférést biztosító prémium előfizetések egyre nagyobb figyelmet kapnak a csalóktól. A felnőtt tartalmú oldalakon létrehozott prémium fiókokhoz tartozó bejelentkezési adatok megszerzéséhez a bűnözők botneteket használnak: robotok vagy eszközök láncolatát, melyek olyan kártevő programmal fertőzöttek, amelyek további káros programokat tudnak letölteni távolról, az irányító személy szándékaitól függően.

Csak óvatosan a pornóoldalakkal Forrás: Shutterstock

Szakemberek arra figyelmeztetnek, fordítsunk különös figyelmet a weboldal hitelességére. Ne látogassunk olyan weboldalra, amelynek legitimitásáról nem győződtünk meg korábban és amelynek nem https-sel kezdődik az URL címe, különösen, ha az bejelentkezési adatokat kér.

Rendelkezzünk továbbá külön bankkártyával és számlával, amely korlátozott mennyiségű pénzt tartalmaz, kizárólag a prémium fiók aktiválására és az előfizetés kiterjesztésére. Ez segít elkerülni a pénzügyi veszteségeket, ha a banki adatainkat ellopják.

Eddig kellene, hogy tartson az orális szex a férfiak és a nők szerint (18+)http://www.life.hu/intim/20190227-eddig-kellene-hogy-tartson-az-oralis-szex-a-ferfiak-es-nok-szerint.htmlEgy felmérés során kiderült, mennyi ideig szeretnék élvezni az orális szexet a férfiak és a nők. IntimOrigoPilát Gábor: "Szánalmasan szorult helyzetben vagyunk"http://www.life.hu/intim/20190225-pilat-gabor-az-onamitasrol-hazugsagrol.htmlSokszor harcban állunk az ideákkal, az emberekkel, a világgal, de még gyakrabban kerülünk összetűzésbe saját magunkkal, ma lerombolva és feladva mindazt, amit tegnap hittel és szívvel megépítettünk. Nem csoda hát, hogy megrekedtünk. IntimOrigoErotikus naptárat ajándékozott a férjének egy 67 éves nő (18+)http://www.life.hu/intim/20190224-erotikus-naptarat-ajandekozott-ferjenek-a-67-eves-no-18.htmlA 67 éves Suzy Monty különleges ajándékkal készült a férjének Valentin-napra. Erotikus naptárat készíttetett a saját fotóiból. Állítja: jobb, mint a Viagra. Intim--Apollonia Saintclair fekete-fehér erotikus rajzaiba mindenki belepirul (18+)http://www.life.hu/intim/20190222-apollonia-saintclair-fekete-feher-erotikus-rajzaiba-mindenki-belepirul.htmlApollonia Saintclair egyszerű, fekete tintával készít erotikus rajzokat. IntimOrigoPilát Gábor: Több figyelemre, több szeretetre van szükséged?http://www.life.hu/intim/20190219-pilat-gabor-a-kapcsolatok-melysegerol-a-figyelem-fontossagarol.htmlSajnálkozunk magunkban és panaszkodunk a barátoknak, hogy nem becsülnek meg minket. Talán válaszreakcióként mi is egyre kevesebb figyelmet és egyre kevesebb szeretetet adunk ahelyett, hogy ott beszélnénk róla, ahol a probléma felmerült: otthon. IntimOrigo5 dolog, ami történhet a testeddel, ha hosszú ideig nem szexelsz (18+)http://www.life.hu/intim/20190220-5-dolog-ami-tortenhet-a-testeddel-ha-hosszu-ideig-nem-szexelsz.htmlA szex hiányának hosszú távon negatív és pozitív következményei is lehetnek. Máris mutatjuk, melyek ezek. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.