A kielégülés utáni eufórián kívül sok egyéb érzés vagy furcsaság is rátörhet az emberre.

Egy új kutatás szerint az orgazmus után nemcsak a kielégülés jóleső érzése öntheti el az embert, sok furcsaság is történhet a szervezetünkben. Íme azok a dolgok, amik teljesen normálisak, még ha nem is tűnnek annak.

Sok dolog történhet a csúcs utánForrás: Shutterstock

1. Fejfájás 
A szex utáni fejfájás jellemzőbb a férfiakra, közöttük is azokra, akik egyébként is hajlamosabbak a migrénre – idézi a kutatást a Szeretlek Magyarország. Egyelőre nem tiszta, mi is okozza, de egyesek szerint az együttlét során felszabadult adrenalin.

2. Tüsszentés 
Bizony az is előfordulhat, hogy a csúcson vagy közvetlenül utána tüsszent az ember. A tudósok szerint ennek az oka az autonóm idegrendszerrel van kapcsolatban, amely olyan reflexekért felel, mint a tüsszentés vagy a szexuális vágy.

3. Sírás
Meglehetősen gyakori, hogy olykor elsírják magukat az emberek szex után, és nem is annyira furcsa, hiszen fizikailag is gyorsan megy végbe a testben sok változás ilyenkor, de érzelmileg is egyik végletből a másikba esik az ember. Biztonságos érzelmi hátterű kapcsolatban előfordulhat, ám egy korábbi szexuális traumán átesett embernél is jelentkezhet.