Talán sokakat meglep, de vibrátorok, a nők önkielégítésére használatos eszközök már az 1900-as évek elején is léteztek. A legrégebbi darabokat pedig a San Franciscóban található Antik Vibrátor Múzeumban (Good Vibrations - Antique Vibrator Museum) lehet megtekinteni. 

A korabeli orvosok szerint számos bajra gyógyír volt a nők kielégítése, így az első erre szolgáló eszközöket orvosok használták. A mai vibrátorok elődei rohamosan terjedni kezdtek, még nők számára íródott magazinokban is hirdették őket. Volt, ami háztartási eszközként reklámoztak. 

Íme, így néztek ki a vibrátorok az 1900-as évek elején (18+)Forrás: Antique Vibrator Museum

A Mirror cikke szerint a legrégebbi ilyen eszközöket a San Franciscóban található Antik Vibrátor Múzeumban (Good Vibrations - Antique Vibrator Museum) lehet őket közelebbről szemügyre venni. Ám ne keressük feltétlen a mai formákat, legtöbbjükről első ránézésre nem mondanánk meg, hogy milyen céllal készültek. 

Nem hasonlítanak a mai darabokraForrás: Antique Vibrator Museum

A gyűjteményben lévő legrégebbi darabok az 1800-as évek végén készültek, a legkésőbbiek pedig az 1970-es években. A gyűjtemény tulajdonosa a néhány évvel ezelőtt elhunyt okleveles szexoktató, Joani Blank volt. 

 

Első ránézésre nem túl erotikusForrás: Antique Vibrator Museum