Régen az emberek kizárólag a megélhetés miatt fogtak halat. Mára fura sport lett belőle, el is nevezték, sporthorgászat lett a neve. Mindazon túl, hogy egyre nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a hal ne pusztuljon bele az ember mulatságos hóbortjába, kifogás után visszadobják a vízbe.

Sokan a párkapcsolatból is sportot csináltak, és párt pecáznak maguknak. Lányok úszózási technikát használnak, a fiúk fenekezőt. Természetesen ebben a sportban sem adják könnyen a sikert. Kell hozzá minimum egy előnyös szelfi, egy jó applikáció, ami még kívánatosabbá teszi a képet, egy menő bemutatkozó szöveg, egy internetes felület, és indulhat a móka.

A „gyakorlat teszi a mestert” mondás ebben a szakkörben is igaz, minél tapasztaltabb horgász lesz az illető, annál jobban tudja, hogy melyik tóra érdemes napijegyet váltani, melyik hal mire harap és mivel érdemes beetetni.

Sokan a párkapcsolatból is sportot csináltakForrás: Shutterstock

A nagyonokos-telefon mint kapásjelző azonnal értesít, amikor a csalit bekapja az áldozat, horgásznyelven jöhet a „bevágás”. Ez még nem az, amire gondolsz, itt még csak stabilizálod a horgot, hogy rendesen akadjon a hal szájába. Néhány sokat ígérő és még többet sejtető üzenet, és jöhet is az első randi. Ez már a fárasztás fázisa. Léteznek halak, akik ellenállás nélkül megadják magukat, és akadnak olyanok, akik megizzasztják a horgászt. Előfordul, hogy lelankad a hal, mielőtt partra segítik, de többnyire közelebbi élményt szerez a kifogójával.

Vannak olyan emberek, akiknek a „fiatal vagyok és bohó” mentség a korukra való tekintettel már nem használható, így marad a sporthorgászat, akarom mondani társhalászat. Szóval ha nem ilyen módon akarsz horogra akadni, óvakodj a sporthorgásztól. Ő miután odarángatott magához és megszákolt, vissza fog dobni a vízbe. Egyrészt tudja, hogy az aranyhal is előbb döglik meg, minthogy megszokná az életet víz nélkül, de van egy ennél fontosabb oka is. Ő nem akar komoly kapcsolatot, neki ez csak sport.