metabolikus szindróma probléma szexuális vágy hiány magas vérnyomás diabétesz libidó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor hallani, hogy valaki nem kívánja a szexet, de gondoltad volna, hogy ennek egészségügyi oka is lehet?

Nem kizárt, hogy ha az embernek nincs kedve szeretkezni, az az egészségi állapotával hozható összefüggésbe. A probléma oka gyakran a metabolikus szindróma, amely túlsúllyal, diabétesszel és magas vérnyomással jár.

A probléma az Egyesült Államokban háromból egy felnőttet, az Egyesült Királyságban négyből egy felnőttet érint.betegség voltaképpen a túlsúly, a diabétesz és a magas vérnyomás kombinációját jelenti, és leggyakoribb tünetei között ott vannak a szexualitással kapcsolatos problémák is.

Forrás: Shutterstock

Az alacsony libidó mellett ha sor is kerül a szexre, az aktus kevésbé kielégítő, és sok esetben a fizikai tünetek mellé depresszió is társul.

A Kaliforniai és San Diego-i Egyetem munkatársai 376 idősebb nő és férfi segítségével vizsgálták, hogyan befolyásolja a szexuális vágyat a metabolikus szindróma. Kiderült, hogy a széles csípő, a diabétesz és a magas vérnyomás együttesen igen nagy valószínűséggel ritkítja az együttlétek számát. Ezután a vér magas zsírtartalma szintén alacsony libidót sejtet.

Forrás: Thinkstock

A metabolikus szindróma további árnyoldala, hogy a szív- és érrendszeri betegségek, különösen a sztrók kockázata is növekszik, és a véredények hosszútávon is károsodhatnak, ami további veszélyeket hoz magával. -írja a nuus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.