Egy kutatás szerint 50 felett lesz igazán jó a szex

Forrás: Shutterstock -
szex középkor Intimitás időskor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy az ötven év felettiek többségében színesebb szexuális életet élnek, mint a fiatalabbak. A kutatás arra is választ adott, hogy ez miért van így. 

Valamiért a szexualitás kapcsán számtalan sztereotípiát tartunk igaznak anélkül, hogy valaha is utána jártunk volna. Ilyen például az a tévhit, miszerint mindig a pasik akarják jobban, mert ők így vannak összerakva. Ezzel szemben a nők csak bizonyos időközönként vágynak szexre, és ez jóval ritkábban fordul elő, mint a férfiaknál.

Ugyanígy általánosítás az is, hogy minél idősebb az ember, annál kevésbé izgalmas a szexuális élete. Rengetegen félnek attól, hogy az évek haladásával lassacskán le kell mondaniuk az intim örömökről - de pont azért, hogy ne terjedjenek ehhez hasonló tévhitek, bemutatunk egy kutatást, ami ennek az ellenkezőjét bizonyítja.

50 felett leszel igazán boldog az ágyban!

A Lumen néven ismert társkereső applikáció csapata 6000 ember közreműködésével csinált kutatást a témában. A résztvevők mind 50 év feletti britek voltak, és olyan kérdéseket kaptak, amelyek alapján könnyű eldönteni, mikor volt jobb a szexuális életük: fiatalon vagy idősebb korban?

A megkérdezettek 62%-a arról számolt be, hogy sokkal szabadabb, színesebb és fesztelenebb a szexuális életük, mint fiatalabb korukban. Sokan azzal indokolták, hogy idősebb korban valahogy magasabb a libidójuk. Természetesen ilyenkor adja magát a kérdés, hogy vajon miért 50 felett kezdjük élvezni a szexet? Hiszen fiatalon még tökéletes alakkal és jóval rugalmasabb életvitellel rendelkezünk, amelybe jobban belepasszolnak a szexuális kalandozások. A válasz azonban a lelki fejlődésben keresendő.

50 felett lesz igazán jó a szex Forrás: Shutterstock

Ugyanis teljesen mindegy, hogy mennyire nézel ki jól, ha közben nem mersz önmagad lenni, nem mered kifejezni a vágyaidat - vagy éppenséggel azt, amit egyáltalán nem szeretnél. Rengetegen vannak, akik lassabban fedezik fel a saját testüket, a saját szükségleteiket, és csak idősebb korra tudják úgy igazán feltérképezni magukat - addig csupán sötétben tapogatóznak.

Idősebb fejjel azonban ezek a kérdések már nincsenek jelen. Mindenki pontosan tudja, mit akar, mit tud adni a másiknak, mik a vágyai és mik a határai. Ha az ember ezekkel tisztában van és ezek mentén választ párt, akkor semmi sem szabhat gátat az önfeledt szeretkezéseknek.

A kutatás arra is kitért, hogy az 50 felettiek randizási szokásai eltérnek-e a fiatalok randi szokásaitól? Mint kiderült, az idősebbek már sokkal bátrabban vágnak bele ismeretlen helyzetekbe. A megkérdezettek többsége saját bevallásuk szerint sokkal gyakrabban mennek bele szexuális kapcsolatokba az első 3 randi valamelyikén, mint a fiatalok. A fiatalok ugyanis sok esetben tartanak az ilyesmitől.

Viszont az is kiderült, hogy az idősebbek gyakrabban kapnak el nemi úton terjedő betegségeket, hiszen a túlzott lazaságuk következtében kevésbé figyelnek oda a védekezésre. Na ez egy olyan adat, amire szinte senki nem számítana.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.