Nem akármilyen ingatlant dobtak piacra, ugyanis a franciaországi Bauges-hegységben található Miolans vár eladóvá vált, "csupán" 25 millió euró, vagyis majdnem 1,5 milliárd forintért.

Az ár másodagos, hiszen ennél is izgalmasabb, hogy kit tartottak fogva ezek a kőfalak, amik ha beszélni tudnának, nos, felérne egy "újkori szürke ötveny árnyalatával".  Na, de ki is volt ez a híres fogoly? Sade márki, a felvilágosodás egyik gondolkodója és írója, aki a 19. század elején halt meg, bár alaposan kiélvezte az életet. A szexuálisan túlfűtött férfit azért zárták börtönbe, mert egyik orgiája alkalmával az ajzószernek használt gyógynövénytől sokan rosszul lettek, őt pedig szándékos mérgezés vádjával lecsukták.

Forrás: Northfoto

 Sade nevéből alakult ki a szadizmus szavunk, nem is hiába. Egyszer például úgy megkorbácsolt egy prostituáltat, hogy halálra ítélték miatta. Ám sikerült megszöknie a rendőrei elől.

A várat egyébként a 11. században építették. Kicserélték a padlókat, helyrehozták a mennyezetét, a kitört ablaküvegeket pedig mindenhol pótolták - írja a Dailymail.

Forrás: Northfoto