Így változik meg a vanginád 60 éves korodra

Forrás: Shutterstock -
nemiszerv öregedés női vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évek múlásával sokféle változás következik be a testünkön, kívül-belül. Bármennyire meglepő, ahogyan a bőrünk öregszik, ugyanúgy a női nemiszerven is meglátszik az idő múlása. Most kiderül, mire számíthatsz 60 éves korodban.

Számos nőt foglalkoztat a kérdés: mégis miként tudja felvenni a harcot a különböző öregedési folyamatokkal és megelőzni az idő előtti jeleket - mint például őszülés, ráncok kialakulása megjelenését.

A hüvely is egy természetes öregedési folyamaton megy keresztül Forrás: Shutterstock

Sokan azonban nem is gondolnak arra, hogy a bőrünk, a hajunk mellett a hüvely is öregedési folyamaton megy keresztül, amit számos tényező befolyásol az évek során - írja a Házipatika.

A legtöbb változás a terhesség alatt és a szülés közben, illetve követően történik a hüvelyben, de menopauza is rengeteg változást eredményez.

A változókor beálltával csökken az ösztrogénszint, ezáltal vékonyabb, kevésbé rugalmasabb és szárazabb lesz a hüvely. A hormonszint csökkenésével, néhány baktérium termelése is leáll, ami savas PH-értékű hüvelyt eredményet. Ebben az esetben a jó baktériumok száma is lecsökken, emiatt sűrűbben fordulhat elő húgyúti és bakteriális fertőzés.

60 éves korukra a nők több, mint 60%-a panaszkodik hüvelyszárazságra, ami kellemetlen szexuális együttléteket is eredményezhet. Ha azonban a panasz folyamatosan jelentkezik, érdemes mihamarabb nőgyógyászhoz fordulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.