Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: Talán túl sokáig próbáltál megfelelni

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Talán túl sokáig próbáltál megfelelni mindenkinek, talán ellenkezőleg, túl sokáig azon voltál, hogy mindenkinek meg kell felelnie neked. Jogodban áll hagyni a sors kerekét anélkül forogni, hogy sürgetnéd vagy lassítanád. Nem a passzív tétlenségről van szó. Az aktív együttműködésről, amikor megengedő vagy, hogy megtörténjenek a dolgok, illetve hagyod, hogy ne történjenek meg.

Ha esetleg eddig azt gondoltad, hogy attól leszel szerethetőbb, hogy mindenkinek mindenre igent mondasz, állj meg egy pillanatra és gondold át. Kaptál érte megbecsülést és szeretetet? Ha nem, akkor változtass. Mindig voltak, vannak és lesznek emberek, akiknek csak addig vagy jó, amíg mindig mindenre igent mondasz. Amennyire lehetőséged van ezt felismerni, annyira jogodban áll nemet is mondani nekik.

Ha azt gondoltad, hogy attól leszel szerethetőbb, hogy mindenkinek mindenre igent mondasz, állj meg egy pillanatra és gondold át Forrás: Shutterstock

Ha ezt ma elkezded, lehet, hogy holnapra már szellősebb lesz a telefonkönyved, de ne bánd!
Mesterségesen fenntartott, egyoldalú látszatkapcsolatokra nincs szükséged.

Egy szó, mint száz, jogodban áll nemet mondani, és jogodban áll hallgatni. Hallgatni a belső énedre.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.