Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: Sokan úgy tekintenek a párjukra, mint Istenre

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor párkapcsolat szeretet biztonság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A legtöbben úgy tekintenek a barátaikra és a párjukra, ahogy az Istenre. Mármint abból a szempontból, hogy le se tojják őket addig, amíg nincs szükségük tőlük valamire.

Mint ahogy a só íze átjárja az egész tengert, és minden egyes vízcseppben benne van, úgy van benne minden sejtedben is a szeretet energiája. Persze ezt az energiát stoppolhatod, sőt, az ellenkezőjére is fordíthatod. Rajtad múlik. Azonban ha nem mozgatod, vagy nem adsz neki teret, hogy megnyilvánuljon, akkor nagy csodákra ne számíts.

Sokan úgy tekintenek a párjukra, mint Istenre Forrás: Shutterstock

Aki hirdeti a szeretet fontosságát, de nem gyakorolja, az hasonlít ahhoz az emberhez, aki mindenekfelett hisz Istenben, de a mindennapjait mégis nélküle éli. Számára a hit csupán egy karó, amit a kis növény mellé szúrnak, hogy ne dőljön el, és ne törjön ki a még gyenge törzse. A növény azonban fejlődik, és úgy törne az ég felé, mint ahogy az ember lelke teszi, de egy idő után az a karó fogja hátráltatni a szellemi fejlődésében, mint ami az elején segítette.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook oldal megalapítója.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.