Pilát Gábor: "A lélek nem sminkelhető"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor lélek szorongás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Nem az a baj, hogy egyre nagyobb a világ elvárása az egyén felé, hanem az, hogy az egyén „jó" diákként, de „rossz" tanulóként igyekszik megfelelni ezeknek. Ezért a ma emberének elsődleges drogja a szorongás lett. Az összes többi csak ennek az enyhítésére szolgál.

Ha nem adsz időt magadnak a csendes egyedüllétre, akkor esélyt sem adsz a lelkednek, hogy az áttörje a hétköznapok racionalizált világát. A zaj, a nyüzsgés és a színes kavalkád sűrűn szőtt fátyolként borul az élet mélyebb igazságaira.

A lélek nem sminkelhető Forrás: Shutterstock

A világ megismerésében elvitathatatlanul nyerésre állunk. Képesek vagyunk atombombát előállítani, megannyi gyógyszert megalkottunk a depresszió tüneti kezelésére, és már egy egyszerű applikáció segítségével is rá tudunk nagyítani a világ legeldugottabb pontjára, sőt varázsütésre teszünk széppé bárkit. Eközben magunkat egyre kevésbé ismerjük, és ami még borzasztóbb, egyre kevésbé van szándékunk erre vonatkozóan. Mintha teljesen elfelejtenénk azt az igazságot, hogy a világ megismeréséhez felejtsd el magadat, magad megismeréséhez pedig felejtsd el a világot. Nemhogy elfelejteni nem akarjuk, de egyre intenzívebben használjuk a világot, így egyre inkább rabjává válunk, és közben mindinkább hiányzik valami az életünkből.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.