Egy férfi és egy nő Pilát Gábor párkapcsolat szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Örök szerelem

- Milyen boldogok voltunk tíz éve!
- De hát akkor még nem is ismertük egymást.
- Éppen azért!

Egyesek szerint a szerelmi kapcsolat olyan, mint a fürdővíz: amikor beleülsz, forró, aztán szépen lassan kihűl. Ezt hallva a romantikusok és az idealisták egyszerre szisszennek fel: „Neeeeeem! Igenis létezik igaz és örök szerelem!"

Ahhoz, hogy egy szerelem igaz legyen, nem kell, hogy örökre szóljon Forrás: Shutterstock

Talán igen. Ahhoz viszont, hogy egy szerelem igaz legyen, nem kell, hogy örökre szóljon. Az élettartam ugyanis időhatározó, a minőség pedig jelző, és a kettő nem feltétlenül jár kéz a kézben. Sosem az határozza meg egy szerelem minőségét, hogy mennyi ideig tart. A lányregények történeteitől eltekintve, ebben a világban, ami megszületik, az meg is hal, és ez alól a szerelem sem kivétel. Legjobb esetben csak a párunk vagy a mi utolsó kilégzésünk vet véget neki, de sokkal gyakrabban minden más.
Van szerelem, ami csupán három hétig, hat hónapig vagy egy évig tart, és mégis több tűz van benne, mint egy kitörő vulkánban. Ezért soha ne búslakodj egy elmúlt szerelem miatt. Ne sirasd, inkább legyél hálás, hogy megélhetted.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.


Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldalmegalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.