Pilát Gábor: Egy Férfi és egy Nő - Ekkor válhat a szerelmedből az Igazi

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor párkapcsolat szerelem magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Egy megszegett ígéret nem jobb, mint egy hazugság, ezért nem az ígéret számít. A papír megsárgul, a pecsét kifakul, ezért az sem számít. A lélek számít.

Csak akkor válhat a szerelmedből az Igazi, ha nem sajnálsz türelmet, alázatot, tiszteletet, érzelmet, energiát, és a legdrágább kincsedet, az idődet adni a partnerednek.

A papír megsárgul, a pecsét kifakul, ezért az sem számít. A lélek számít. Forrás: Shutterstock

Amikor senkivel nem akarsz élni, csak vele, az a szerelem legbiztosabb jele, de amikor rájössz, hogy sok mindenkivel tudnál élni, de csak egyvalaki nélkül nem akarsz, az a szeretet. Akkor szabadságot érzel, és nem rabságot. Hálát, és nem vakságot. Mert a szerelem lángja csak addig melegít, amíg megélhető benne a szabadság. Ha belekerül a kontroll, akkor vagy megéget, vagy kialszik, hiszen a tűznek is szüksége van oxigénre az égéshez.

Sokan azt gondolják, hogy akkor szeretnek igazán valakit, ha ragaszkodnak hozzá, pedig a szeretetben nincs ragaszkodás. Sőt, a görcsös ragaszkodás hátterében mindig bizalmatlanságot és bizonytalanságot találunk. Bizalmatlanságot a partnerünkben, és bizonytalanságot magunkban.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.