Pilát Gábor: Egyenrangú kapcsolat vagy kizsákmányolás?

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Mit lehet egy párkapcsolatba beletenni? Időt, tiszteletet, figyelmességet, elkötelezettséget, odaadást, támogatást, bátorítást, szeretetet.

Szép szavak, ezt senki nem vitatja. Azonban csak akkor válnak értékessé, amikor az időből közös idő lesz, a tisztelet mindkét felet megilleti, a figyelmesség kölcsönössé válik, az odaadás nem egyoldalú, a támogatás mindenkinek kijár, a bátorítást nem csak az egyik adja, és a szeretet pedig az abszolút közös nevező a két ember között.

Az odaadás nem egyoldalú, a támogatás mindenkinek kijár Forrás: Shutterstock

Amikor ezek az esszenciális összetevők egyoldalúvá válnak, vagy soha nem is voltak kölcsönösek, akkor nem egyenrangú kapcsolatról beszélünk, hanem kizsákmányolásról. És tudod mit? Inkább legyél az adó, mint a fogadni és viszonozni nem tudó oldalon. Látszólag persze nehezebb ott az élet, de ha egyszer megelégeled a dolgot, neked egy másik partner oldalán van esélyed a boldogságra.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.