Rengeteg embert izgat a kérdés, hogy átlagosan mennyi ideig tart a szex. Több kutatást is végeztek ezzel kapcsolatban, amely alapján most mindenre fény derül.

Az, hogy kinek mit jelent a jó szex, az egy nagyon szubjektív dolog, ugyanis mindenkinek mások az igényei, vágyai. Ennek ellenére nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy mit értünk pontosan a jó szex alatt és arra is, hogy körülbelül mennyi ideig tart átlagosan egy együttlét.

Természtetesen az sem mindegy, honnan mérjük az intim együttlét idejét. Ha csak a behatolástól számítjuk, akkor a fent említett számnál jóval rövidebbet számolhatunk. De a szexbe beletartozik az előjáték is, az ölelkezés, a csókolozás is, ami ugyanolyan fontos, mint maga a közösülés.

Kiderült, mennyi ideig tart a szex átlagosan (A kép illusztráció)Forrás: Shutterstock

A kutatók a bonyolultság elkerülése érdekében csak a behatolástól számították a szex időtartamát, de ez sem volt könnyű feladat, hiszen a párok hajlamosak túlbecsülni az idejüket, attól félve, hogy alulteljesítenek.

Egy nagyobb kutatás 500 pár szeretkezési szokásait vizsgálta a világ minden tájáról egy négyhetes időszakban. Ehhez a vizsgált egy hónapban stoppert használtak, amellyel a behatolástól a magömlésig eltelt időt mérték le - írja a Conversation.

A leggyorsabban végző pár átlaga 33 másodperc lett, míg a leghosszabb ideig szeretkező párnál 44 percet mértek a négy hét alatt átlagban. Ez nyolcvanszoros különbséget jelent a két pár teljesítménye között. Az összes pár idejét figyelembe véve az átlag 5,4 perc volt.