A modern tudomány rámutatott, mitől izgul fel a férfi, és mitől a nő

Forrás: Dreamstime -
tudomány szex férfi intim izgulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A modern tudományok szívesen foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy vajon mi az, ami a nőt szexuálisan nyitottá teszi, és mi az, ami a férfi erekcióját segít megtartani.

A nuus összegyűjtötte a legérdekesebb elméleteket a Psychology Today cikkeiből. Kiderült például, hogy a stresszhelyzet szexuális izgalomhoz vezet a férfiak esetében, sőt, azok a férfiak, akik nem küzdenek merevedési zavarokkal, a konkrét fenyegetés hatására még jobban felizgulnak.

A tanulmányok rámutatnak, hogy ha felizgulunk, abszolút nem veszünk tudomást az undorító dolgokról sem. A nőket ilyenkor nem érdekli például, ha egy olyan pohárból isznak, ami koszos, hiszen a szexuális izgalom emeli az ingerküszöböt.

Meglepő lehet, hogy

a férfiak és a nők nagyjából ugyanannyi pornót néznek.

A McGill Egyetem 2006-os kutatása szerint a férfiak és a nők pornófilmek nézése közben nagyjából azonos idő alatt izgulnak fel, ami általában tíz percet jelent. Ezt úgy vizsgálták, hogy különböző filmeket raktak be a kutatásban résztvevőknek, és közben a nemi szervek hőmérsékletét mérték.

Ki gondolta volna, hogy a nőket az uborka felizgatja? Pedig így van, az illata állítólag fokozza a csikló vérkeringését, ami szexuális izgalomhoz vezet. Szintén jó hatással van a libidóra a csoki, a sütőtök és a levendula is. Akadnak ételek, amiket egyenesen libidógyilkosnak titulálnak, így ezeket jobb, ha messziről elkerülöd.

Most kiderült, mitől izgul fel a férfi, és mitől a nő. Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.