Pilát Gábor - Egy Férfi és egy Nő: Ne akard legyőzni az egót, mert csak csatát nyerhetsz ellene

Forrás: Shutterstock -
Egy férfi és egy nő Pilát Gábor öngyilkos ego párkapcsolat öngyilkosság szeretet magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

Van olyan az életben, amikor valamit nem tudsz megtenni, vagy ellenkezőleg, nem tudod nem megtenni. Frusztrált leszel. Befészkel egy gondolat a fejedbe, ami zavar, de nem tudod száműzni. Lehangolt és csüggedt leszel. Elmondanád valakinek, hogy szereted, de nem mered elmondani. Boldogtalan leszel. Ki akarsz lépni egy rossz és mérgező kapcsolatból, de nem mersz kilépni. Elnyomott leszel. Munkahelyet szeretnél váltani, de nem mersz váltani. Sikertelen leszel.

Amikor ezeket a disszonáns helyzeteket képes vagy meglátni, akkor hatalmas lépést tettél a szabadság felé, ugyanis lefülelted az ego uralta elmét. Csupán azzal, hogy észreveszed, megfigyeled, máris kontroll alá kerül. Így lehetsz valóban önmagad anélkül, hogy magadat kényszerítve akarnál önmagad lenni, mert a megnyert háború nem hoz békét, mint ahogy a felmentő ítélet is legfeljebb fellélegzést ad a tettesnek, lelki megnyugvást sosem.

Ne akard legyőzni az egót mert csak csatát nyerhetsz ellene Forrás: Shutterstock

Statisztikai adatok bizonyítják, hogy az Amerikai Egyesült Államokban többen lettek öngyilkosok háborúból való visszatérés után, mint ahányan a csatatéren vesztették életüket. A veteránok negyven százaléka pszichiátriai eset, akik egyébként 40-60%-ban antidepresszáns-rezisztenssé váltak a kezelések ideje folyamán, tehát a mai hagyományos pszichiátriai gyógyszeres terápiával szemben ellenállónak bizonyultak. Ezért te se legyőzni akard az egót, mert csak csatát nyerhetsz ellene, háborút sosem. A harc műfajában ő a jobb. Erőt gyűjt és visszavág. A szeretet és a folyamatosan megélt jelen pillanat ellen azonban nincs fegyvere, megszelídül.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.